*Hengelen*

Denise Hagmeijer 2 okt 2021 / 12:00 uur

Het is vrijdagavond. Samen met vriendin X zit ik te borrelen. Compleet met lekkere hapjes en snackjes waar je gewoonweg niet vanaf kunt blijven. Dat weet X altijd wel goed te regelen.

Er wordt gezorgd voor de uitwendige en inwendige mens. Maar net zo, dat de coronazwemband niet in omvang toeneemt.

We kletsen wat bij over en weer tot het onderwerp daten ter sprake komt. Want ja, daten: het houdt ons allebei wel bezig, actief of passief. Beiden gaan we al een tijdje als single door het leven. Beiden zijn we leuke vrouwen om te zien. En beiden zijn we gezellige, spontane dames in de omgang. Veel vrienden en vriendinnen hebben we. Leuke hobby’s. En we zijn nog eens zelfstandig ook. Laten ons de kaas niet van ons toastje afeten. Maar op het gebied van daten, blijft er wel wat te wensen over.

We hebben allebei de hengeltechniek niet onder de knie en dat lijkt ook niet te lukken. De hengeltechniek? Ja, de hengeltechniek. Kort omschreven is de hengeltechniek de manier om onbevangen en onbezonnen gebruik te maken van datingapps en ongestoord te kunnen daten. Je hengelt als het ware vijf mogelijke datingpartners binnen. Onderhoudt geregeld contact met alle vijf. En ziet wel wie er het eerst hapt. Of afhaakt. Wanneer je vijf mensen aan je hengeltje hebt hangen, doet het niet zo’n pijn als je plotseling geghost wordt. Er zijn immers nog vier andere gegadigden over. Kansen genoeg dus. En geen reden tot paniek.

Opperbest in daten

Een aantal van onze vriendinnen beheerst de techniek opperbest. Zij hebben verschillende hengels, met een gevarieerd aanbod van aas en hengelen de een na de ander binnen. Om vervolgens de een na de ander ook weer terug te gooien in de vijver. Met verbazing en interesse horen we de sappige verhalen aan. Om dan te beseffen dat het hengelen aan ons niet zo besteed is.

Waar is de tijd gebleven dat je gewoon één persoon tegelijk leuk vond? Dat je daar op focuste en wel zou zien waar het schip strandde? Dat je rustig de tijd nam om elkaar te leren kennen, zonder het gevoel te hebben dat je bij een mogelijke misstap meteen weer teruggeworpen zou worden op jezelf en in de sloot? Om daarna meteen vervangen te worden door een ander lekkerbekkie uit de vijver?

Over een ding zijn we het eens na deze borrelavond: voor de huidige datingmarkt zijn wij niet de juiste hengelaars of visjes.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
*Hengelen*
Sluiten