Framemoties

Elianne van Turennout 17 okt 2021 / 15:00 uur

Geef me de ruimte om te vertellen over mijn hypothetische motie, die ik zou indienen als ik Kamerlid was. De motie luidt als volgt: ‘Forum voor Democratie mag het boek Animal Farm alleen gebruiken als waarschuwing en niet als handleiding.’

Waarom zou ik die indienen? Ouderen en jongeren met een slecht immuunsysteem opsluiten zou je kunnen zien als gezonde mensen benoemen tot de more equals. Dat is echter niet de reden. Wel zou ik het frame gebruiken en dat is precies het punt.

Forum voor Democratie dient moties in, waarvan nul reden is om te denken dat dit gaande is. En als men dan tegenstemt, dan zouden de Kamerleden voor dat absurde idee zijn. Dien een motie in om te zorgen dat er geen Chinees kredietsysteem zou komen. Als men tegenstemt, kun je doen alsof de Tweede Kamer voor een sociaal kredietsysteem is.

Gideon van Meijeren

Dus bij deze wil ik ook een motie indienen dat Gideon van Meijeren nooit zijn huidige of toekomstige vriendin mag slaan. Ik heb geen reden om te denken dat hij dit zou doen, maar gewoon uit voorzorg voor als het in de toekomst voor zou komen. Je weet maar nooit. Als je tegenstemt, ben je een vrouwenhater.

Zien jullie nu hoe kwaadaardig het is? Er is een reden dat dit laatste jaar zover politici zijn bedreigd. Dat komt door dit soort framemoties. Wat moet je ermee als Tweede Kamer? Als jij voor stemt, dan ga je mee in de complotten en legitimeer jij ze. Maar als jij tegen stemt, dan zou je het complot willen uitvoeren, wat dus de wappie-achterban radicaliseert.

Satirische motie

Daarom hoop ik dat een Kamerlid uit protest zo’n satirische motie indient jegens Forum voor Democratie, om aan te kaarten wat zij doen. Naast tijdverspilling en het in de kiem smoren van legitieme kritiek op het coronabeleid, is het ook nog eens gevaarlijk voor politici. Jonge jongens worden opgepakt, omdat zij in Telagram-groepen een aanslag proberen te plannen.

Naast dat het humor is om een satirische motie te maken, moeten deze lui op een vreedzame en democratische manier tot een halt geroepen worden, aangezien zij onze democratie bewust onder druk zetten voor eigen gewin. De vraag is wie moedig genoeg is om dit te doen en hopelijk een betere oplossing heeft dan ik. Hopelijk is dit ook een persoon met daadwerkelijk politieke invloed, zodat dit impact heeft.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Framemoties
Sluiten