Aceman

Ditger Peters 17 okt 2021 / 11:00 uur

Ik heb een paar dagen terug enorm moeten lachen om de boze reacties onder een Metro-artikel. Blijkbaar hadden ontzettend veel mensen moeite met het feit dat Supermans zoon homoseksueel zou zijn.

Comment na comment kwam met een compleet overtrokken aanname over de nadelen van een LBGTQ-vriendelijke opvoeding op de proppen. Zelf snapte ik niet helemaal hoe één stripverhaal de invloed van ouders meteen van de mat kan vegen. Dan koop je het stripboek toch niet? Of vertel je je kind dat DC-stripboeken niet mogen? Maar nee, deze nieuwe inslag was voor velen echt een probleem.

Tacky speedo

Persoonlijk had ik er niet zo’n moeite mee. Sterker nog: ik zie mogelijkheden. Ik hoop dat Superzoon zijn vriend een fanatieke modeontwerper is. Dat kan de verhaallijn een wat komischer en frissere twist geven. Het lijkt mij best grappig om te lezen hoe Superzoon op het punt van uit het raam vliegen staat en dat dan zijn vriend tegen hem zegt: „Jij gaat niet in dat pak Metropolis redden! Iedereen kan die tacky speedo zien vanuit de lucht!” Misschien kan hij zelfs op een gegeven moment nieuwe superpakken gaan ontwerpen. Dat zou hem iets meer kunnen maken dan slechts het aanhangsel van een superheld. Want dat vind ik vaak het probleem van homoseksuele karakters in andere boeken of series: ze fungeren meestal als niet meer dan een supervriendelijk en begripvol aanhangsel van een ander persoon.

Verder kan ik niet wachten tot Superzoon en zijn vriend IVF-donor worden voor de dochter van Wonderwoman en haar vriendin; in de meest ambitieuze crossover sinds dubbelvla. Kun je het je voorstellen? Een combinatie tussen de dochter van een amazone en de zoon van een superalien? Compleet ontstaan door eigen keuze? Best modern.

Over de rooie

En dan blijkt Superkleinzoon opeens aseksueel te zijn en moeite te hebben met romantische relaties onderhouden. Dat hij stripboek na stripboek onder dates probeert uit te komen bij zijn vriendin. Dan ligt ze daar in een pikante outfit. Compleet over de rooie. „Je moet de wereld redden?! ALWEER?!” „Tja, schat… In deze sector is je werk nooit af hè…”
Dat lijkt mij fantastisch vermaak. Ik heb ook al de perfecte naam voor Superkleinzoon: ‘Aceman’.

Aceman kan de superheldenwereld een nieuw era inleiden. Een era waarin je geen relatie hoeft te hebben als superheld en je ook gewoon getrouwd met je werk mag zijn. Dat zou ik pas gewaagd uitgangspunt vinden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aceman
Sluiten