*Single40*

Denise Hagmeijer 7 sep 2021 / 18:12 uur

Single zijn op middelbare leeftijd is tegenwoordig geen zeldzaamheid meer. Werd je vroeger pas voor vol aangezien als je voorzien was van een wederhelft, kun je nu als alleenstaande ook aardig je mannetje staan. En toch zou het na jaren singlen, best eens leuk zijn om weer eens te dubbelen.

Singles zijn in alle soorten en maten op de markt. Zo heb je de ‘ik-kan-niet-alleen-zijn-variant’, die wanhopig op zoek is naar een relatie doorhoppend van de ene date naar de volgende vrijgezel, omdat alleen zijn bijna gelijk staat aan dood gaan. Het lijkt dan bijna niet te gaan om de persoon zelf, maar om het gapende gat aan leegte op te vullen. Verstikkend om mee te daten, vervelend om direct vervangen te worden.

Single met bindingsangst

Een ander type single is de bindingsangstige single. Deze houdt van een uitdagende jacht, hemelt je op,  tovert met woorden, maar o wee als je betoverd en wel interesse terug durft te tonen. Dan is de jacht en de pret al snel verleden tijd. Want een relatie blijkt dan toch niet het doel te zijn. De jacht des te meer. Ietwat gedesillusioneerd en geghost blijf je achter.

Nog een veel voorkomende singlesoort is het ‘ik-wil-daten-maar-ben-nog-niet-los-van-mijn-ex-exemplaar’. Het wil daten, doet er ook moeite voor, maar is nog vol in het proces van scheiding en gemis, verdriet en gedesillusioneerd. Grote foto’s met de ex zijn nog overal te vinden. En hoewel ietwat-vlijend, krijg je toch het gevoel dat je een slap aftreksel bent van de o zo geweldige maar onrechtvaardige ex („Hoe heeft ze me ooit kunnen verlaten!!”).

Zonder doodsangsten

Het type dat ik graag eens tegen zou komen, is het type dat klaar is met de ex, alleen kan zijn zonder doodsangsten te doorstaan en bereid is om echt een band aan te gaan. Nee, dat hoeft niet snel of één twee drie, maar wel vanuit oprechtheid, geen (tover) woorden maar daden en een tikkie spontaniteit zou ook wel tof zijn. O ja, en wat moeite doen hier en daar.

Maar tot die tijd, ben ik ook tevreden met mijn eigen leven, mijn vrienden, mijn kids, mijn hobby’s, mijn werk. Ik ben een steady single, zullen we maar zeggen. En daar ben ik dan ook wel weer trots op.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
*Single40*
Sluiten