Uilenballen

Calinda Tjeerdsma 9 sep 2021

De volgende zoektocht komt eraan, nu Seth bijna 3 is; het zoeken naar een basisschool. Ook dit blijk ik nog een stuk ingewikkelder te vinden dan dat ik ooit had gedacht.

Het leek Jeff en mij een goed idee om in ieder geval verschillende scholen te bezoeken en zo een keuze te maken.
Op een dinsdagochtend had ik het er met collega’s over op mijn werk en mijn manager gaf aan dat hij onwijs blij was met hun keuze. Ik was wel benieuwd en hij gaf een bijna volwaardige presentatie! Twijfelde even of hij misschien een aanbrengbonus kreeg voor nieuwe kindjes, maar hij bleek gewoon erg enthousiast te zijn.

Hij had mij nieuwsgierig gemaakt en ik wierp een blik op hun website, ik scande de onderwerpen een beetje en zag het volgende in vetgedrukte tekst staan: UILENBALLEN ONTVANGEN?

Vies werkje voor een school

Ik dacht gelijk ‘nah, dat is ook een vies werkje om thuisgestuurd te krijgen… zit je dan lekker aan je eettafel met die kids uilenballen uit te pluizen.’

Op dat moment riep mijn collega: „Wacht ik heb ‘m hier! Wil je ‘m even zien?” Ik was met stomheid geslagen, ik dacht dat is wel heel enthousiast om een uilenbal mee te nemen naar je werk. Maar oké, laat maar zien.

Het bleek de maandelijkse nieuwsbrief te zijn vanuit de basisschool. Wie is er hier dan de echte uilenbal?

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Uilenballen
Sluiten