Tijd!

Jan Slingerland 2 aug 2021 / 10:30 uur

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn gedachten aan het papier heb toevertrouwd. Niet omdat er niets te schrijven viel, integendeel zelfs. Het is er gewoon niet van gekomen. Onderwerpen waren er genoeg.

Het coronavirus, de formatie, het EK voetbal, de Tour de France, de moord op Peter R. de Vries en recent de overstromingen in Limburg, Duitsland en België. Petje af voor columnisten die wekelijks een verhaal moeten aanleveren bij een krant of een tijdschrift. Mij zou dat niet lukken. 

Corona-ontkenners

Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die over het coronavirus zeggen dat het allemaal niet waar is. De cijfers liegen er niet om. Op 20 juli 2021 zijn er wereldwijd 4.112.555 doden geteld. Van alle landen zijn de Verenigde Staten, India en Brazilië het hardst getroffen. Corona-ontkenners kijken zeker geen nieuws, lezen geen kranten en hebben zeker geen familie en vrienden die door het virus getroffen zijn. Anders zou je dat soort berichten toch niet rondbazuinen. Door het coronavirus is ook de reguliere zorg onder grote druk komen te staan en konden operaties niet worden uitgevoerd. Mensen met hartproblemen en kankerpatiënten konden niet op tijd geopereerd worden. De vraag is nu hoeveel levens dat heeft gekost.  

Rood potloodje

Het formeren van een nieuw kabinet staat op een laag pitje. Na het zomerreces wordt er weer onderhandeld tussen de verschillende partijen. Benieuwd wat er uit gaat komen en wanneer. Zo’n formatie kost tijd. Moeten we straks opnieuw naar de stembus? Mijn rode potloodje zal ik nog maar even bewaren, sowieso voor 16 maart 2022, want dan zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Of krijgen we dan een nieuw potloodje? 

Van zowel het EK Voetbal als de Tour de France heb ik weinig gezien. Ik weet wel dat het Oranje-elftal al snel was uitgeschakeld en dat de supermarktketens daarom niet stonden te juichen. Ik kijk al jaren geen voetbal meer en van wielrennen heb ik nooit iets begrepen. Daarnaast is fietsen niet zo mijn ding. Ik besteed mijn tijd liever aan wandelen en tegelijkertijd zwerfafval opruimen. Fijn dat er steeds meer mensen zijn die dat opruimen ook doen. 

In wat voor tijd zijn we terechtgekomen?

Op 6 juli 2021 werd Nederland opgeschrikt door de brute moordaanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Het was bekend dat hij op een dodenlijst stond, maar dat hij echt vermoord zou worden had niemand kunnen denken. In wat voor tijd zijn we terechtgekomen? Criminaliteit viert hoogtij! Peter R. de Vries heeft heel veel goed werk verricht. Het is heel triest dat hij zo aan zijn einde moest komen.  

Triest zijn ook de beelden uit Limburg, Duitsland en België. Door de overstromingen zijn er helaas veel doden te betreuren en huizen verwoest. Heeft het te maken met de klimaatverandering of zijn er ook andere oorzaken die deze catastrofe heeft veroorzaakt? De tijd zal het leren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Tijd!
Sluiten