B&B Vol Liefde – BoerBurgerBeweging

Han Maas 16 aug 2021

Ik ben helemaal om. Caroline van der Plas, wat een moordwijf! In het tv-programma Media Inside zegt ze dat vrouwen niet zo moeten zeuren. Het programma wordt gepresenteerd door Gijs Groenteman, zoon van een ex-VARA presentatrice die ook heel wat werd toegedicht. Zijn sidekick kon de achterneef zijn van de altijd beroepsmatig chagrijnige Maarten van Rossem: Marcel van Roosmalen.

Waar hebben ze het over? Het populaire tv-programma B&B Vol Liefde waarin alleenstaande eigenaren van bed and breakfasts op verschillende plekken in Europa, verveeld van het eieren bakken naarstig op zoek gaan naar de liefde van hun leven. Nederlanders komen bij hen op bezoek voor romantiek en avontuur. Maar dat valt toch wel tegen als die mannen door de bazige eigenaressen de hele dag met een emmertje sop en schoonmaakdoekjes aan het werk worden gezet.

De bij Op1 ontslagen Talitha Muusse, die geen balans kon vinden in haar rol als presentatrice en politiek opiniemaakster, vindt dat prachtig in een wereld waarin de man de dienst uitmaakt. Ze zal het moeilijk hebben gehad met de wel professionele medepresentator Sven Kockelmann.

Caroline van der Plas heeft haar eigen B&B met nog een B erbij: BoerBurgerBeweging. Ze is van mening dat mannen in de B&B zich best wel meer man mogen tonen en dat vrouwen geen sneeuwvlokjes zijn en moeten ophouden met zeuren. Ze krijgt het aan de stok met Talitha Muusse, die het ondanks haar jonge leeftijd allemaal al weet. Groenteman en Van Roosmalen zijn VARA-politiek correct vrouwvriendelijk hierover en zwijgen. Dus zegt Van Roosmalen maar dat hij niets heeft met boeren.

Caroline heeft niets meer met het tv-programma Zomergasten sinds het door Janine Abbring wordt gepresenteerd: „Ze laat niemand uitpraten.” Talitha begrijpt de sneer niet. De uit de zomeravond ontwaakte Van Roosmalen is het verbazingwekkend met Caroline eens.

Presenteren is een vak: hoe je het doet en niet te vergeten, waarvan je inhoudelijke kennis hebt. Zo voorkom je dat je als presentator van RTL Boulevard aan de verkeerde rock-‘n-roll groepen refereert – zoals Kiss – als je het hebt over de terugkeer van de mode uit de rock-tijd. Mode is een verkeerd woord, want het was een stroming die ontstond, met bijbehorende ‘accessoires’ zoals jongens met lang haar voor, en meisjes met bloemen in hun haar achter op een Puch: ‘Liever langharig dan kortzichtig’. Op weg naar San Francisco, waar je nooit aankwam. Dat geeft niet zolang je maar idealen hebt, luisterend naar Radio Caroline, gekleed in zo’n stoer leren jack als dat van Caroline – de Afghaanse jas van toen laat ik maar buiten beschouwing.

Ik ga gauw aan het werk anders wordt het sop in mijn emmertje koud.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.