Ondernemer zoekt tijdelijk een topbaan i.v.m. corona…

Brian Baynes 14 mei 2021 / 13:00 uur
Probeer het maar eens. Iets vinden wat tijdelijk is, inspirerend, boeiend en misschien zelfs de nieuwe roeping waar je al jaren niets vanaf wist.

Als ondernemer kun je knap kopje onder zitten op het moment. Watertrappelen met de steunpakketten zwemgordel die de overheid en gemeenten je bieden. Tozo’s, Tonks, TVL’s etc. Bovendien tracht je al een jaar lang inventief te zijn. Vernieuwend, zodat je bedrijf overeind blijft staan. Kijken of je je bedrijf tijdelijk kunt transformeren naar een behoefte in de coronamaatschappij zonder al teveel negatieve financiële gevolgen. Je hersenen laten kraken op zoek naar het alternatieve gouden ei.

Sommigen lukt het, wat bij een beetje ondernemer haantjesgedrag oproept. Of frustratie! Dat kan ik ook! Je wilt toch gewoon weer een product of dienst bieden die gewenst is?! Je hebt dit al eerder gedaan. Zo moeilijk is het toch niet?
Helaas, het is niet voor iedereen weggelegd. Voor diegenen blijft het mooiste stukje ondernemen over. Boekhouden. Aantonen dat je recht hebt op allerlei steun maatregelen.

Neem het niet verkeerd. Het is geweldig dat je wordt gesteund. Maar het is niet helemaal toereikend. De kredietbodem is inmiddels bereikt. En als ondernemer wil je ondernemen. Omzet, winst en meer van dat.

Afhankelijk

Dus ga je zoeken. Zoeken naar tijdelijk werk. Want je weet al maanden niet wanneer je bedrijf weer open mag. Of dat er straks genoeg animo is, omdat je bijvoorbeeld afhankelijk bent van toerisme en geen idee hebt wanneer de toerist zich weer laat zien. Nee, je weet niet wat de toekomst brengt, dus je gaat op zoek naar inspirerend werk. Werk met inhoud. Leuk werk wat goed betaald en ook nog eens verdomd leuk is. Misschien wel je nieuwe roeping?!

Met je oude kennis lijk je echter niet ver te komen in de vele exotische vacatures. Allerlei nieuwe beheersingen als vereisten waarvan je het bestaan niet eens wist (lang leve google). Pre’s die net niet zijn wat jij te bieden hebt. Neem nou de online competenties. Wat doe je als je tegenwoordig geen social media-held bent? Online reclame niet aan jou besteed is? Je eigenlijk al een hekel hebt om je bedrijf goed op het internet te profileren door middel van google ads campagnes en ‘leuke’ instagramposts.

Tijdelijk is lastig

Nee, dat is aan jou niet besteed. Misschien nemen ze je wel tijdelijk aan als online marketeer NGO, global HR-adviseur Nike, Project Coördinator Charity, allround filmproducer of als inspecteur/rechercheur voor de dierenbescherming.

Tijdelijk, dat blijft het lastige. Want wanneer mag je weer? 2021 zouden we weer van alles mogen. Maar vooralsnog zijn de deuren nog steeds gesloten. Begin van het jaar maart of april in het vizier. Maar nu misschien toch eind mei?
Heeft het überhaupt zin om te solliciteren als is je over een maand weer open kan?

Na een aantal negatieve uitslagen op motivatie mails en cv-correcties voor die leuke nieuwe carrière, eindig je uiteindelijk toch bij de vacatures (fiets)koeriersdienst, helpdeskmedewerker of telesales. Een fiets heb ik, luisteren kan ik en bellen doe ik liever dan appen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Metro bezorgt je iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun. 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ondernemer zoekt tijdelijk een topbaan i.v.m. corona…
Sluiten