Lieve Mika

Mika Boersma 17 feb 2021 / 20:30 uur

Lieve Mika je oudere jij hier, wat ben ik trots op jou! Je bent nog maar 12, zit al in de tweede klas van de middelbare school, hebt onwijs leuke mensen om je heen, maakt een hoop plezier.

En je doet goed je best. Maar wees niet bang. Dit gaat op zijn tijd veranderen, positief maar ook negatief. Je zult keuzes moeten gaan maken die geen enkel kind zou mogen/hoeven maken. Je zult geliefden verliezen en je enorm vervelend gaan voelen. Maar ondanks dat blijf doorvechten! Dat kun jij, ik weet het zeker. Dit zal ook mooie dingen opleveren, een onwijs lieve vriend, een nieuwe plek, een nieuw begin.

Allemaal even anders

Je zal je echt niet altijd even fijn voelen, maar dat hoeft ook niet. Wees niet bang om te praten, ga het gesprek aan met mensen ze willen je echt helpen. En ik beloof je dat wanneer je dat probeert, het je enorm zal opluchten. Ook ga je samen met je opgebouwde kring heerlijke momenten beleven, fantastische vakanties en feestjes. Ga hier van genieten! Want voor je het weet is dit allemaal even anders.

Dan is er namelijk een virus, dat je meer dan een jaar zal bezighouden. Niet kunnen uitgaan, genieten met vrienden, naar school kunnen of ook maar iets van enige vrijheid. Maak daar, ook al ziet het er niet goed uit, het mooiste van. Ga genieten, samen met je vriend, ouders en familie. Juist in deze periode gaat dat enorm belangrijk zijn, je zult elkaar nodig hebben. Je bent dan namelijk oud en zeker wijs genoeg om je eigen weg te kiezen; en daardoor misschien niet binnen de lijnen van sommige mensen meer zal passen. Dit zul je moeten accepteren. Het zal allesbehalve prettig zijn, geloof me. Maar het zal je zo erg opluchten… Doe je eigen ding, niet steeds meer die nee, je bent te jong voor dagelijkse ruzies. Wel zul je in sommige situaties wat minder koppig moeten zijn, kom op… je kunt zo lief zijn, even de tanden op elkaar.

Wat kan er wel?

Je gaat ook keuzes maken waar je echt goed over na moet denken. Maar wees niet bang fouten te maken ,die horen er nou eenmaal bij. Praat er over, dat zal je helpen. Ook wanneer je toch niet helemaal op je plek zit. Kijk naar het positieve, wat kan wel?

Lieve Mika… ga genieten. Je bent zo’n leuke meid. Ga dat zelf zien, ga plezier maken en vooral: wees jong! Je kunt er zo veel uithalen. Blijf je best doen en blijf er voor gaan. Dan komt uiteindelijk alles goed.

liefs X Mika (17 jaar)

Reageer op artikel:
Lieve Mika
Sluiten