Gemiddelde kijk op corona

Ingrid Tesselaar 18 feb 2021 / 19:30 uur

Afgelopen dagen heb ik mij zeer verbaasd over de rechtszaak over de avondklok. Eigenlijk meer in de zin dat er überhaupt een rechtszaak wordt aangespannen. Waar zijn de gezond nadenkende gemiddelde Nederlanders?

Misschien handig om iets over mijn achtergrond te vertellen. Ik werk als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij een GGZ-instelling. Ik zie en hoor veel en het is mijn beroep om iets wel of niet te denken, richting te geven of verklaringen te zoeken en te begrijpen. Natuurlijk zou ik willen dat corona niet bestaat en dat wij met ons allen kunnen leven zoals wij dat graag zouden willen, in vrijheid. Ook ben ik altijd op zoek naar de balans en grenzen. Natuurlijk zou ik willen dat onze cliënten niet de consequenties ervaren van de kwetsbaarheid van verlies van ondersteuning dichtbij en risico op ziek worden van zichzelf, maar ook van alle hardwerkende en betrokken hulpverleners.

Feest vieren

Tot mijn verbazing zie ik iemand die blij is dat hij een rechtszaak heeft gewonnen en die oproept om feest te vieren. Met de rellen in mijn achterhoofd trek ik een heel verbaasd gezicht en vraag ik mij echt af ‘hoe dan’?

Hoe weet, feitelijk, de groep Viruswaarheid dat heel Nederland in het ooitje wordt genomen? Dat het virus niet meer dan een griepje is etc? Daar zou ik zo graag antwoord en bewijs van willen zien. Heel misschien zou ik als goed gemiddeld nadenkend mens overstag kunnen gaan. Ook denken dat een groep het slechtste voor heeft met de Nederlandse bevolking. Een complot wordt gesmeed om, geen idee met welk doel. Hoe kan er ontkenning zijn voor iets wat bestaat en is?

Reageer op artikel:
Gemiddelde kijk op corona
Sluiten