Naar de maan

Ton Lieftink 30 nov 2020

De Chinezen hebben een raket naar de maan gelanceerd om een kruiwagen stenen op te halen. Wat zij met die stenen willen gaan doen? Geen idee.

Verkopen via Alie Express lijkt op voorhand geen goed idee. Tussen bestellen en levering zit zoveel tijd dat je als koper net zo goed zelf naar de maan kan gaan om een emmertje maangruis te scoren. Het meest waarschijnlijke is dat zij willen onderzoeken of er water in zit. Dat schijnt trouwens ook heel gezond te zijn, maanwater.

Natuurgenezers weten er alles van. Eigenlijk hoef je er niet eens voor naar de maan. Je moet een glaasje water een nachtje in het licht van de volle maan neerzetten en het de volgende dag opdrinken. Het versterkt je vrouwelijke en zachte kant en geeft een soort innerlijke reiniging, volgens de geitenwollensokkenclub.

Over innerlijke reiniging gesproken. Zou Thierry nog heel even overwogen hebben zijn jeugdclubje door het laten nuttigen van wat maanwater te redden? Ik denk het niet. Het uilskuiken van Minerva weet dondersgoed dat voor dat clubje zelfs mondwater niet genoeg is om de bekken schoon te spoelen. Zelf weet ik nog wel een joodse homo die een containerreinigingsbedrijfje runt. Een stelletje galbakken doet hij er pro deo zo bij. Ik denk dat hij er zelfs toe bereid is de hogedrukreiniger door de gehele boreale wereld te halen.

Gerommel in het jeugdhonk

Aan de andere zijde van het politieke spectrum gaat het niet veel beter. Bij de SP is ook een relletje gaande en ook daar is het gerommel in het jeugdhonk ontstaan. Eerst heeft de groepering van Lilian een paar rotte appels uit de partij gelazerd, wegens communistische sympathieën, en vervolgens is één van hun met een forse meerderheid tot voorzitter van de SP-jongeren gekozen. In tegenstelling tot het Forum blijft het bij deze partij in de top erg stil. Het zal wel zo zijn dat het kruid wordt drooggehouden. Als vuurwerk voor later, als het afsteken weer mag!

Het dondert en het giert dus behoorlijk in de Haagse kringen. Zelfs de oudjes van 50+ rollen als voetzoekers over elkaar heen. Alleen Henkie van Lijst Henk Krol, heb ik al een paar weken niet meer gehoord. Da’s niks voor Henk de Gillende Keukenmeid, die houdt er wel van om een lont van het kruitvat aan te steken. Waar blijft hij met zijn vuurwerk?

Hollandse klompen

Misschien houdt hij zich wel schuil. Dat hij met angst en beven met de hond op schoot en de gordijnen dicht, net als het groot deel van het land, met angst en beven naar de jaarwisseling toe leeft. Want je kan natuurlijk op je Hollandse klompen aanvoelen dat er in massa illegaal rotzooi de lucht in gaat. Dat het wel eens gierend uit de hand kan lopen. Die illegale afstekers hebben rond die tijd geen handjes meer over om een prent van 100 euro aan te pakken. Zien wat er op de bon staat kunnen ze ook wel vergeten. Niet alleen de politiek is dus blind. Waar het allemaal heen gaat? Ik denk naar de maan.

Ik voel het aan mijn water.