Wie zal dat betalen?

Harrie 18 mei 2020 / 11:12 uur

Goedbedoelde oplossingen om maar te voldoen aan de anderhalve meter met plastic linten afgebakende gebieden om maar voldoende afstand te houden. De een nog creatiever dan de ander met als uitschieter nu „niet meer dan met een persoon  seks” volgens het RIVM .

Er worden potjes met miljoenen klaargezet om dierentuinen en… je kunt gewoon zo gek niet verzinnen welke bedrijven en instellingen financieel  maar op de been gehouden moeten worden. Telkens als je denk we hebben alles wel gehad komt er een ander branche om de hoek kijken die op omvallen staat.

Bedrijven moeten zich in de belachelijkste bochten wringen omdat ze maar alstublieft open mogen blijven. En als kleuterjuffen geven dan de ministers bij de gratie Gods hun oordeel. Alsof je nu met kleine kinderen te maken heb ,want men mag nu steeds een beetje meer bijvoorbeeld , je mag nu met drie personen bij elkaar zijn? Waarom niet vier?

Tegenstrijdigheden in voorschriften komen  op mij over als zuivere willekeur , in de trein met een stikker aangegeven waar men mag zitten , net als kinderen worden behandeld.

De toeristenbranche totaal om zeep geholpen en wat er allemaal mee samenhangt. En als klap op de vuurpijl mochten we ons niet aan de coronaregels houden werden de teugels weer strakker aangetrokken.

Een ding is zeker mocht Rutte die grote broek nog langer aantrekken van “dan moeten we weer in de lock down ” dat zal niet meer gebeuren schat ik zo in , want de hele economie ligt al op zijn gat en veel ondernemers zitten al met de strop om de nek thuis.

De Duitsers zijn daar ook al achter gekomen met hun hele auto-industrie ,zelfs een Belgische politicus gaf toe dat er ook geld verdiend moet worden om te  overleven dus geen lock down meer. Miljarden aan overheidssteun want het mag wat kosten en geld speelde eerst geen rol de eerste maanden van de virus ,maar langzaamaan komt het besef dat geld ook belangrijk is om te leven.

De nota ligt voor de volgende generatie klaar , elke organisatie die nu kosten heeft gemaakt zal het weer willen verhalen. Is het niet door verhogen van de premies dan wel door belastingen.

Was dit alles met de coronavirus te voorzien ? ,en zonder achteraf te praten, denk het wel. Met zoveel mensen in grote steden moet men gewoon de gezondheidsvoorzieningen op peil houden. En als men zo graag zich bemoeit met buitenlandse  oorlogen moet men ook eens rekening mee houden dat zo een gek deze kant op kan komen vliegen en dan?

De vraag moet dus niet zijn “wie zal dit betalen “maar “wie kan nog betalen “.

En schaf het RIVM af er is soms geen touw aan vast te knopen.

Reageer op artikel:
Wie zal dat betalen?
Sluiten