Wetenschap

Harrie 1 apr 2020 / 08:51 uur

Ik ben geen arts ,viroloog of wetenschapper alleen maar een toeschouwer die alle maatregelen tegen de coronavirus op een afstand probeert te volgen.

In Oostenrijk wil men de mondkapjes verplichten waarop een Duitse viroloog reageerde met “het helpt niet ,maar het is een psychologische reactie om een indruk te geven dat men er iets tegen de virus doet “.
In India en andere landen besproeit men de straten en gebouwen met desinfectering middelen waarop een wetenschapper suggereert dat het sproeien meer schade aan de luchtwegen en longen toebrengt dan dat het echt helpt tegen de virus.

In Zweden gaan de kinderen gewoon naar school en zijn de restaurants nog gewoon open en zijn de terrassen nog vol.
En ook hier gaat men gewoon naar het werk als of er niks aan de hand is.

In Brazilië zegt de President dat het maar een griep is en het leven gewoon door kan gaan want in het verkeer vallen ook 60000 slachtoffers en men sluit daarom toch ook niet de autofabrieken .

Zelf zit ik ook in wat men noemt leeftijd- doelgroep voor de virus en kan daar slachtoffer van worden.

Dus ik glimlach ,zoals eenieder , om de toegestuurde creatieve filmpjes maar spot er niet mee anders heb je “dat weer “.
Maar serieus , het beleid van de regeringen en het nieuws op de journaals komt bij mij soms over als “The war of the worlds “van Osson Welles in 1938 .
Men voerde dit stuk op de radio op waarin de aarde aangevallen werd door buitenaardse wezens .
Chaos was het gevolg want men dacht dat het echt was.

Dus de media zouden een beetje minder nadruk moeten leggen op “wc papier raakt Op” tja dan geef ik je op een briefje dat het wc-papier opraakt”
En nogmaals… ik ben geen viroloog of een ander wetenschapper en ik kan niet inschatten wat helpt of alleen maar een psychologische effect teweeg brengt tegen het coronavirus .
Maar wat ik als doelgroep van de virus wel zie is dat er veel wordt besloten door regeringen “lockdown ” etc waarvan men denkt te weten dat dat helpt.
En als men het niet meer weet volgt men gewoon wat andere landen doen die weer doen wat andere landen doen etc.
Afstand houden ? in bedrijven kan men gewoonweg niet om elkaar heen en daar wordt nog gewoon gewerkt.
In winkels kassières met een stuk plastic ervoor als bescherming?
Mondkapjes half voor de mond en de neus nog vrij?

En achteraf na een crisis ; ebola ,aids of sars zal men nog niet doorhebben dat men beter een ziekenhuis teveel kan hebben dan een coronavirus.
Betweter? dacht het niet

Reageer op artikel:
Wetenschap
Sluiten