De uitrol van 5G

Cees Freeke 14 apr 2020

Artikels die een verband van 5G met het virus Covid-19 veronderstellen worden in de media geweerd. Waarom eigenlijk? Stel dat er geen verband is; wat doet het kwaad aan de discussie? Alleen áls er een verband is, hebben elites alle reden de discussie de kop in te drukken.

We beschouwen de 5G uitrol. De 5G heeft een 60 megaHerz straling en is intensiever dan zijn voorgangers 3G (UMTS) en 4G. Uit een Amerikaans universitair onderzoek van Riva Mendoza, juli 2018 blijkt dat de installatie van 5G neurologische schade oplevert. Recent bij testen 5G van in zes ambulances van East England Ambulance overleden drie medewerkers in elf dagen. Het kabinet Rutte III wil geen nader onderzoek naar de gezondheidseffecten van de 5G. Zwitserland heeft daarentegen na massaal protest van 54 steden de uitrol voorlopig stopgezet; alsnog een onderzoek.

Deze 60 megaHerz straling van deze 5G is niet zo onschuldig als ons kabinet ons wil doen geloven, stelt mr. Cees Freeke. Hij leidt dit af uit het feit dat de Brusselse regering een verbod op 5G heeft uitgevaardigd. Dit ter bescherming van EU ambtsdragers en ambtenaren. Bij de uitrol van 5G haalt de overheid miljarden euro’s aan licenties binnen; kassa!

Nu de discussie in de kiem worden gesmoord, treedt er wereldwijd zo genaamde burgerlijke ongehoorzaamheid op. In veel plaatsen vliegen 5G masten in de fik. Opzet, zo vermoedt men. Straling gaat door merg en been; toch volgden alle gemeenten destijds klakkeloos het rijksbeleid. Van gemeentes valt dus niets te verwachten. De Nederlandsche CoFaM (Cognitive Functions And Mobiles 2003) onderzoek van TNO blijkt zonder meer dat ‘er effecten zijn’ van 3G (UMTS) op ons welbevinden en lichamelijk functioneren.
Zo is in dat onderzoek komen vast te staan dat kinderen in scholen met veel UMTS- en GSM-antennes klagen over hartkloppingen, pijn, tintelingen, duizeligheid en droge ogen.

Uit een tienjarig onderzoek in Duitsland kan de voorlopige conclusie worden getrokken dat mensen die binnen een straal van 400 meter van een GSM-mast wonen driemaal vaker kanker krijgen dan mensen die verder weg wonen (zie het nummer van november Tijdschrift van het Umwelt-Medizin – Gesellschaft). Maar ook in Israël worden vier keer meer kankergevallen binnen 350 meter van zendmasten geconstateerd. Militairen die aan hoge concentraties blootstaan, hebben een verhoogde kans op leukemie. Voor draaglijk is een onafhankelijk onderzoek naar de gezondheidseffecten van 5G is noodzakelijk.