Transvrouwen zijn vrouwen

Esther Roorda 1 mrt 2020 / 14:09 uur

De meeste mensen kennen deze mantra wel. Sommige mensen zijn er niet mee eens en geloven liever in de “Wetenschap” en “Biologie”.
Maar als we daarin zouden moeten geloven om Trans vrouwen niet hetzelfde behandelen als andere vrouwen, dan zouden we ook net zo goed adoptie ouders de rechten afnemen onder de nom van biologie.
“Dat is niet te vergelijken” zou je meteen zeggen.
Nou, dan weet je best dat adoptie ouders ook gewoon ouders zijn die ook gewoon gezien worden als ouders.
Want waarom mogen adoptieouders wel als “echte” ouders gezien worden, en Trans vrouwen mogen geen vrouwen zijn?

Pas geleden heb ik mijn geboortecertificaat aangepast.
Ik ben nu bekend als Esther.
Geslacht: V/F.
Het is de naam waar ik mijn leven bij draag, en elke instantie schrijft nu “Mevrouw” ipv “Meneer”.
Om eerlijk te zijn verwacht ik nog niet in het echte leven nog dezelfde behandeling. Op mijn werk zeggen mensen nog altijd per ongeluk “Meneer” en op datingsites, zal er altijd een 50/50 reacties van afkomen. Sommige zullen zeggen “Je bent een mooie meid” de ander ziet het niet en zegt “Ga een mannen account aanmaken”
Ben ik een “jankert” omdat ik hier over schrijf? Nou ja, ik lig er niet wakker van.
Maar het moet wel aangekaart worden.
Of schoon de biologie zegt dat ik nu wel biologisch een vrouw ben geboren met een vrouwen brein, in een mannenlijf, of juist niet. Elke trans persoon heeft er een andere kijk in, en dit oogpunt is mijn kijk van mij als Trans persoon.

Zolang ik in instanties als vrouw ben aangemerkt, zolang er landen zijn die mij niet zouden toelaten vanwege het trans zijn, en zolang er een transfobische stigma is, blijven trans vrouwen niet minder vrouw of meer man.
Hetzelfde voor Transmannen gewoon mannen zijn.
En Non-binaire mensen, zijn gewoon mensen.
Want wat ook biologie is, is het bestaan van intersekse mensen.
En als je alleen zegt dat er alleen mannen en vrouwen zijn, dan word het bestaan van intersekse mensen genegeerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Transvrouwen zijn vrouwen
Sluiten