NT2-school in je eigen huis

Lydia 19 mrt 2020 / 09:46 uur

Trots op mijn NT2- groep! Woensdag zijn de laatste thuiswerkpakketjes opgehaald en ben ik om 10:00 uur gestart met “school in je eigen huis” via appgroep en smsjes. Nog even kort het programma en een extra opdrachtje. Luistervragen bij het Jeugdjournaal. Aan twee leerlingen gevraagd om mij de antwoorden te sturen. Die had ik binnen 10 minuten retour. Vervolgens gingen ze aan de slag met hun thuiswerkpakket. Per dag staan de opdrachten uitgeschreven in hun mapje. Ik werd overspoeld met berichtjes. “Juf is goed?” “Juf ik klaar” (met foto als bewijs) “Juf en nu?” “Kan je goed zien juf” “Heb ik fout?” Heb zeker 1,5 uur naast mijn constant zoemende telefoon gezeten. Kreeg veel meer foto’s dan waar ik om vroeg. Weet dat ze (deels) voor mij werken. Dus bleef duimpjes, “prima” en “goed zo” terugsturen. Feedback geven op de schrijffoutjes en dan een uitgegumde, verbeterde versie terugkrijgen 🙂 De weg is nog lang, maar dag 1 was echt boven verwachting!

Mijn groep staat toch wel bekend als degene die (figuurlijk) het hardst tegen de school schopt (laagste niveau, hoogste leeftijd). Tegelijkertijd lijken ze ‘m nu ook het allermeest te missen. Ik was de eerste juf waar alles opgehaald was. Meerdere leerlingen vertrouwden mij toe dat ze het echt niet leuk vinden dat de school dicht is. (Hebben thuis heel weinig.) Echt dezelfde jongens die normaal behoorlijk wat van mijn energie vragen om in beweging te komen en te blijven. Stoere mannen (en mannetjes) met een grote mond en een (dat weet ik ook wel) klein hartje.

’s Middags nog wat filmpjes opgenomen met een collega. Die zei: "dit is voor het eerst dat jij een uitleg kan geven zonder dat je onderbroken wordt." Dat is misschien wel waar, maaaar ik mis de interacties ook! Het vervullen van mijn taak op afstand is uitdagend. Wil ook via de telefoon die juf zijn die: je echt ziet, elke dag even met je kletst, grapjes maakt, helpt bij probleempjes, bevestiging geeft, de weg wijst als het moeilijk is, echt luistert…

‘s Avonds diezelfde telefoon uitgezet, omdat de berichtjes bleven komen. Onze afspraak was: vragen bewaren tot je weer op school bent (tenzij dat echt niet kan). Daar mochten ze vanaf 7:45 uur tot 17:00/17:30 alles vragen (school, post, financiën, gemeente, verzekeringen, toeslagen, Vluchtelingenwerk, studiekeuze, privézaken, regels in Nederland…). Ging eigenlijk heel goed: kreeg thuis vrijwel geen berichtjes. Maar nu ben ik uit beeld en….Kan het ze ook echt niet kwalijk nemen in deze bizarre tijd!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
NT2-school in je eigen huis
Sluiten