God

Paul Vlieger 22 mrt 2020

Even voor alle gelovigen onder de lezers.

Ooit eens tijdens een waternood. Een man, ik noem hem gemakshalve Jaap, woonde in een huisje in de polder. Jaap was een zeer gelovig man.
Toen op een dag het water steeg en zijn huis binnenstroomde klom hij naar de eerste verdieping en bad tot God om hulp. Na enige uren hoorde hij wat stemmen buiten en liep naar het raam. Hij zag een roeiboot en de man in de boot had hem gezien. “Wilt u meevaren?”, vroeg de roeier. Jaap antwoordde: “Nee hoor, God komt mij redden.” De boot ging verder.
Het water bleef stijgen en Jaap moest naar de zolder om droog te blijven. Weer bad hij tot God om hulp en keek uit het zolderraam. Vanuit de verte naderde een zeilboot. Toen deze bij Jaaps huis was gekomen vroeg de zeiler: “Wilt u met mij mee?” Jaap antwoordde terug: “Nee hoor, God komt mij redden.” Het scheepje zeilde verder.
Het werd nacht en het water staag verder. Jaap klom op het dak en bad tot God om spoedige hulp.
Bij dageraad naderde motorboot. De schipper zei: ”Ik ben bezig om de laatste mensen op te halen uit dit gebied.” Jaap zei: ”Dat is mooi, maar ik hoef niet mee. God komt mij redden.” De schipper ze: “Dat is goed, dan moet god niet te lang wachten. Een goede dag verder.” De motorboot voer.
Het water bleef stijgen en Jaap verdronk helaas.
Jaap kwam bij God. God vroeg: “Jaap, waarom ben jij hier?”
Jaap: “Ik heb tot U gebeden voor hulp, maar u heeft mij niet gered.”
God: ”Heb je niet gemerkt? Ik heb tot 3 maal toe een boot naar je gestuurd.”

Aan deze anekdote moest ik denken toen een winkelbeveiliger mij vertelde: “Ik zeg tegen mensen dat ze afstand moeten houden, maar krijg daarop vaak antwoord: “het kan mij niet schelen “,want God beschermt mij”.”

Denk aan anderen, dan houden anderen ook rekening met u: houd afstand, was regelmatig je handen en blijf vooral thuis als je verkouden of ziek bent.

God zij met ons allen en laten we hopen op een goede afloop van de huidige crisis.