Corona influencers

Manon van Oirschot 24 mrt 2020 / 23:34 uur

De ene influencer schreeuwt dat we binnen moeten blijven ‘’met je bek’’. De andere influencer dreigt ‘’als je niet binnen blijft kun je afscheid nemen van de oma via een iPad.’’ Dat laatste gaat mij te ver. Veel te ver.

Ik snap dat influencers hun bereik willen gebruiken voor iets goeds. De beste bedoelingen zullen ze hebben. Dat ze mensen willen waarschuwen en informeren, maar sommige van hen slaan de plank volledig mis als je het mij vraagt. Zoals de hierboven beschreven influencer, wie op haar Instagram stories mensen oproept om binnen te blijven. In principe een goede oproep, maar helaas vond ze het nodig om daar heftige bedreigingen aan toe te voegen. En dat is maar één van de vele influencers die denken dat deze agressieve boodschap de oplossing is.

In deze rare tijden worden overal over sociale media en via Whatsapp zóveel berichten gedeeld over het virus. De meeste hiervan zijn onzin. Zoals tabellen die Nederland met Italië vergelijken en nepberichten die zogenaamd van Stanford zouden komen.

Corona is overal en wordt overal besproken. Een beetje gek wordt ik ervan. Agressieve influencers en nepnieuws vullen mijn tijdlijnen. In deze rare tijden zoek ik ontspanning en afleiding op sociale media, niet nepnieuws. Ik vermoed dat ik niet de enige ben die lijd aan informatiestress en coronamoeheid. Nu al! Waarschijnlijk gaat deze situatie nog wel even duren. Het lijkt mij dan ook beter als influencers stoppen met adviezen geven en zich gewoon focussen op leukere dingen, gewoon de soort content blijven maken zoals je altijd deed.

Voor informatie en richtlijnen moeten we naar de overheid kijken. Kijk naar persconferenties, lees informatie van het RIVM en laat het daarbij. Maak je niet gek met allerlei (mogelijk foutieve) informatie op sociale media. Laten we de coronamoeheid bestrijden, door sociale media weer gewoon vol te spammen met entertainende onzin.

Lieve vrienden, stuur geen nepberichten door. Lieve influencers, stop alsjeblieft met het volgooien van sociale media met bedreigingen en verwijten. Laten we ons allemaal op leukere dingen focussen en dát delen op sociale media. Want entertainment is wat we nu juist zo hard nodig hebben, om ons te vermaken tijdens ‘social distancing’.

Reageer op artikel:
Corona influencers
Sluiten