Beste wraak van moeder aarde

Susan van Stekelenburg 18 mrt 2020

Beste wraak van moeder aarde,

Ik ben bang van je. Al sinds ik over je hoorde. Ook al was je toen nog ver weg. Ik ben je gaan volgen om te zien hoe je groeide. Vanaf dag één geloofde ik in je grootsheid. Fascinerend zo snel als je groeide. Ik heb zoveel vragen. Wie ben je? Waar kom je vandaan? En wat kom je in godsnaam doen?

Je familie hebben we nog niet zo lang geleden leren kennen. In 2003 is Sars geboren, in 2012 Mers en nu jij. Alleen jij bent sneller, doortastender, ongrijpbaar en hebt je eigen wil. De benjamin van de familie.

Complotdenkers suggereren erop los. Dat Bil Gates je vader is, op een missie om de wereldbevolking in te krimpen. Of de medicijnindustrie, op zoek naar weer een lucratief rendement op verplichte vaccinatie. Sommige onder hen beweren dat Sars en Mers geen familie van je zijn. Dat je je oorsprong vindt in de activatie van 5G op het wereldtoneel.

Onzin, de weldenkenden weten beter. Je komt uit de vleermuis en floreert op de stress van de vleermuis. En stress heeft hij. Veel stress, wanneer hij op het spit van een Wuhanse grill belandt om daarna door een Chinees te worden verorberd. Hierdoor zitten wij nu in de stress en raast de cyclus van stress in hoog tempo door. Zowel binnen als buiten het lichaam.

Ben je er om ons te straffen? Om ons te vertellen dat wij als soort niet meer bijdragen aan het grote geheel? Natuurlijke selectie. Massa-extinctie. De wraak van moeder aarde.

Laat dat nou juist de reden zijn waarom ik je nu probeer te omarmen in plaats van bang voor je te zijn. De lucht is schoner, er vliegt geen vliegtuig meer door de lucht. De ratrace komt tot stilstand, lockdown. Een halt op de consumptie van onnodige rommel, het kan ons land simpelweg niet meer bereiken. Je brengt de maatschappij tot stilstand. Zo kan de mens zich langzaamaan weer gaan beseffen wat echt belangrijk is in het leven.

Ik hoop dat je net zo vlug vertrekt als je gekomen bent. Adieu Corona.