Zandvoort, Formule 1 en Strandgangers

Rhido Ouwejan 12 feb 2020 / 00:10 uur

Dit jaar verwacht ik een complete gekkenhuis in en rond Zandvoort als er begin mei een Formule 1 wordt gehouden. Terwijl er wordt geadviseerd om met de trein of op de fiets naar Zandvoort te gaan en dat elk 5 minuten zelfs een trein vanuit Amsterdam naar Zandvoort gaat vraag ik me anders ook wel af hoe anders kwetsbaar het spoor kan zijn als er van dat soort evenementen worden georganiseerd. De milieueisen en het klimaatakkoord dat baart ook wel grote zorgen. Het lijkt mij voor het Noord-Hollandse politiek meer een iets van de rechtse partijen is.

Ik denk vooral de christelijke partijen meer de zondagsrust induikt, VVD en D66 zou ook wel een belangrijke motie voor hebben, maar voor het belang van de Volksgezondheid, milieueisen en over klimaatsverandering baart voor de linkse partijen best wel zorgen. Want hoe kun je dat tot stand gaan houden als het toch ten kosten gaat van het milieu? De strandgangers willen dolgraag naar Zandvoort om in de zon bruin te gaan worden. Om eerlijk te zijn wordt je in de zon niet zo gauw bruin, maar eigenlijk moet je meer voor de wintersport gaan houden om in de sneeuw eerder bruin te gaan worden.

Maar misschien weten een aantal mensen niet. Toch denk ik dat de gekte nog moet gaan komen. Ik mijd dan Zandvoort het lijkt mij voor in die periode helemaal niet erg leuk. Bovendien viert mijn zus (iets jonger dan ik) haar verjaardag. Dus ik denk dat ik sowieso niet naar Zandvoort kan. Maar dan zou ik ook niets gemist kunnen hebben. Ik geef mij namelijk niet zo erg om raceauto’s, maar ik ben wel geïnteresseerd in wetenschap (dus over planeten, heelal, dinosaurussen, autisme, menselijk lichaam) Toch lijkt mij wel dat nadat we Ciara hebben gehad eventjes stilte voor de storm krijgen.

Reageer op artikel:
Zandvoort, Formule 1 en Strandgangers
Sluiten