Nieuw: vandaag besteld, gisteren in huis!

Marcel 14 jan 2020 / 12:17 uur

Soms geniet ik enorm om langdurig uit het raam te kijken. Ik haal dan herinneringen op over vroeger, zoals de vele keren dat ik bij mijn oma op visite was, die zelf ook altijd graag uit het raam staarde en de buurt zorgvuldig in de gaten hield. ‘Jongen, het leven is simpelweg het verplaatsten van spullen’, zei ze vaak en ineens werd de herinnering van die tegeltjeswijsheid, meer werkelijkheid dan ooit.

Binnen achtentwintig minuten, zag ik vier fietsers en drie scooters in het oranje met grote tassen op de rug gevuld met fastfood. Ook stopten er twee gele, twee oranje en drie witte bestelbusjes, om pakketjes af te leveren op verschillende adressen. Drie blauwe busjes spotte ik, die boodschappen afleverden en ook zag ik vier mensen het ene huis uitkomen met een oranje brief in de hand, om een pakket bij de buren op te komen halen. Wij wonen driehoog en voor deze theatervoorstelling zat ik op de eerste rij. Wie zijn deze bezorgers die ons als consumenten bedienen in ons bestelgedrag en die zelden tevreden lijken als je de online-kritieken leest. Krijgen zij voldoende waardering?

In een winkel zag ik ooit een jeans compleet naar mijn smaak maar vond hem destijds net te prijzig. Op een moment van verveling op werk (sorry baas) zocht ik online naar dezelfde jeans, in de hoop op een mooie korting. Diezelfde avond tijdens het uitbuiken op de bank van het heerlijke slowfood, liet mijn vriendin dolenthousiast een foto zien van een jeans die ze online bij haar ‘voorbij had zien komen’. Het bleek exact dezelfde jeans waar ik op zoek naar was, zonder dat ze dit wist. De kracht van het internet bleek weer eens sterker dan verwacht door mijn surfgedrag te koppelen aan de pop-up advertenties bij mijn vriendin.

Hoe lang gaat het nog duren dat er iemand bij je aanbelt en een pakket bezorgd, jij het uitpakt en denkt: Wow! Die zou ik morgen eigenlijk gaan bestellen!

Hoe lang gaat het nog duren dat er een soort gangenstelsel is voor pakketten die binnen 30 seconden bezorgd zijn? Ofwel: nooit meer alle pakjes van de afwezige buren in huis?

Alle innovaties, ontwikkelingen en veranderingen in schril contrast met onze herinneringen. Ik ga nu een tegeltje op maat bestellen om de herinnering aan mijn oma levend te houden: ‘Het leven is simpelweg het verplaatsten van spullen’.

Reageer op artikel:
Nieuw: vandaag besteld, gisteren in huis!
Sluiten