Messi had wel weer genoeg gezien

Mark de Jong 14 jan 2020 / 12:41 uur

“Barcelona ontslaat coach Valverde”, kopt de vaderlandse sportmedia vandaag. Daar had beter kunnen staan: “Messi heeft het een tijdje aangekeken, maar kan het bij nader inzien ook wel zelf”. De beste voetballer aller tijden is al jaren president, technisch directeur, coach, aanvoerder en speler bij de Catalaanse hoofdmacht. Na Guardiola zagen de coaches van Barça er altijd uit als een nietszeggende figurant in slechte soapserie, behalve Luis Enrique dan.
Messi heeft zijn coaches het liefst lekker onopvallend en timide zodat hij zelf kan schitteren. Dat doet hij dan ook met enige regelmaat weten we inmiddels.

Maakt het dan echt niet uit welke coach er voor de groep staat zolang ‘de vlo’ binnen de krijtlijnen staat?

Nee.

Niet voor de prestaties op het veld. Je moet je als coach van Barcelona gewoon nergens mee bemoeien. Je enige taak is tijdens de training een beetje pilonnen uitzetten en af en toe wat roepen waar niemand naar luistert. Op de wedstrijddag gewoon in een zo saai mogelijk grijs pak in de dug-out verschijnen en een beetje in de rondte wijzen met je vingertje.

Waarschijnlijk tekent een coach als Valverde gewoon drie keer per wedstrijd ‘kutzooi’ in de lucht met zijn vinger. En wij maar denken dat hij de looplijnen voor Frenkie en Lionel uitzet.

Tito Vilanova, Gerardo Martino en Ernesto Valvarde. Dat zijn de ze. Alle drie met een heel hoog Jef Alberts gehalte. Ik wil niet zeggen dat zij niks kunnen (of konden in het geval van Vilanova).

Messi kan gewoon heel veel.

Reageer op artikel:
Messi had wel weer genoeg gezien
Sluiten