Graag of niet, ik regel het wel.

Imka Meuwese 2 dec 2019 / 11:21 uur

Ik ben er dol op, dates regelen, maar dan wel voor een ander. Zelf ben ik namelijk een “Runaway date”, een zelfverzonnen term voor iemand die dates altijd afzegt óf één keer op date gaat en daarna nooit meer. Mijn ex-lief stelde me twee heel goede vragen, toen ik tijdens onze date aangaf niets te voelen. Ik was hier zo van onder de indruk dat ik gelukkig instemde met een tweede date want toen liep alles anders en beleefde ik een intens mooie tijd. Helaas mocht het toch niet blijven duren.

Velen hebben er al aan moeten geloven, soms met succes en soms zonder… Zoals de keer dat ik mijn vader op Marktplaats had gezet, ik doe veel met MP dus dacht ik dat ik mijn pa hier ook wel kon slijten. Het moest stiekem want hij zou het nooit goedgekeurd hebben. Onopvallend maakte ik wat foto’s en stelde een tekst op; ‘Dochter zoekt voor haar (wereld)vader een (wereld)vrouw.’ En het sloeg aan! Ik was compleet overdonderd, vooral toen er een reactie kwam van SBS, met het verzoek om contact op te nemen. Ik dacht dat het om een grap ging maar toen ik toch belde, kreeg ik inderdaad iemand van SBS aan de lijn. Ze vonden mijn actie zo leuk dat ze ons uit wilden nodigen voor een tv programma. Er was natuurlijk één klein probleempje; mijn vader wist van niets en nu moest hij ook nog eens met zijn hoofd op tv… We spraken af dat ik na enkele dagen terug zou bellen want ik had het een en ander te regelen. De klapper kwam toen ik bij het tweede gesprek te horen kreeg dat het om een programma ging waarbij kleine kinderen(!) op zoek gingen naar een nieuwe partner voor hun papa of mama. Daar zouden wij tussen staan, zie je het al voor je? ‘Hoi, ik ben Imka, 39 jaar en ik zoek een lieve vrouw voor mijn papa’. Ik bedankte vriendelijk voor de eer en lig nog steeds in een deuk als ik daar aan terugdenk.

Er waren veel reacties dus ik lichtte mijn pa in, die eerst boos werd maar daarna toch wel nieuwsgierig werd. Hij koos de vrouw die hem het meest aansprak. Hoe kon ik weten dat zij de halve buurt plús vriendinnen had uitgenodigd om bij de date aanwezig te zijn?! Mijn pa is zowat weggevlucht en zei; ‘NOOIT meer!’

Nu heb ik een reisvriendin op een datingsite gezet omdat zij onlangs in Valencia behoorlijk teleurgesteld was toen “haar droomman” erg onder de indruk van mij bleek. Dit was extra zuur omdat ik totaal niet bezig was met mannen en nog steeds treurde om mijn ex-lief. Om het leed te verzachten heb ik een leuk profiel aangemaakt voor haar. En ze weet ervan hoor. 😉

Reageer op artikel:
Graag of niet, ik regel het wel.
Sluiten