Accepteren kun je leren!

Bregje Mank 4 dec 2019 / 08:40 uur

We voelen ons maar al te vaak schuldig om de meest onbenulligen dingen.
Als moeder zijn we een kei in onszelf beoordelen met het algemene beeld, gecreëerd door media, als maatstaf. Geen wonder dat we voelen dat we falen, slechte moeders zijn en ons ook nog eens heel schuldig voelen over ons gedrag naar onze kids.

Redenen waarom we ons schuldig voelen zijn heel uiteenlopend.
We schreeuwen te vaak, worden te snel boos, vinden onszelf te streng of te gestresst of omdat we soms een fysieke tik uitdelen.
Misschien voel je je wel schuldig omdat je soms geen liefde voor je kind(eren) voelt, dat je soms liever geen moeder was of dat je soms wilde dat je kinderen verdwenen.
Dit zijn gedachten die we als moeder kunnen hebben, als we niet goed in ons vel zitten, in een depressie zitten, erg gestresst zijn of tegen een burn out aan zitten.

Wat je als eerste moet weten, je bent niet alleen! En je bent geen slechte moeder!

Het enige wat je nodig hebt is hulp, zodat je dit niet in je eentje hoeft te doen en je weer goed voor jezelf kunt gaan zorgen.
En denk niet meteen aan antidepressiva, dat is echt niet per se nodig.

Wanneer je dit soort ‘problemen’ ervaart is het voor jezelf fijn om te weten waar het vandaan komt.
Soms komt je gedrag voort uit een hormonale disbalans, dit kan je makkelijk herstellen door het hebben van een gezonde leefstijl en de juiste voedingssupplementen die je helpen met het behouden van een goede hormoonbalans. Je hebt deze producten volledig op natuurlijke basis, om het gezond te houden.

Soms komt het hebben van bepaald gedrag voort uit overtuigingen en ervaringen uit het verleden. Misschien heb jij vroeger als kind ook regelmatig een tik op je billen gekregen en kopieer je dus het gedrag van je ouders. Je weet dat het niet goed voelt, maar dit is voor jou ‘normaal’.

Als je bepaalde dingen liever niet doet of graag anders ziet of denkt, kan je met simpele technieken je brein en je gedachten resetten en veranderen. Je kan zelfs een ander gevoel aan bepaalde herinneringen koppelen. Dat is wat ik heb gedaan na mijn depressie.

Het belangrijkste is dat je erachter komt waar je gedrag vandaan komt, zodat je kunt accepteren waarom je de dingen doet en eraan kunt werken om het anders te gaan doen.

Het is werkelijk zo simpel. Wil niet zeggen dat het makkelijk is, want soms kom je erg pijnlijke dingen tegen als je gaat zoeken naar de oorzaken van je gedrag, maar de stappen zijn simpel.

Get Happy Now!

Met Liefde en Geluk,
Bregje Mank

Reageer op artikel:
Accepteren kun je leren!
Sluiten