Technologie voor de introverte mens

Najlah El Ouahhabi 18 nov 2019 / 11:26 uur

Het is een beetje een guilty pleasure van me geworden om het laatste nieuws op gebied van technologie te volgen en me daarbij van alles in te beelden dat de acht jarige versie van mezelf nooit voor mogelijk had geacht. Tuurlijk heb ik ook genoeg sceptisch commentaar bij dergelijke ontwikkelingen (lees ver doorgedreven individualisme, vervreemding blablabla), maar meestal wint de dagdroomdrang het van de criticus.

Zo las ik vandaag het een en ander dat het leven voor mijn introverte, soms humeurige kant steeds makkelijker maakt. Ik hoef me niet meer thuis terug te trekken als ik even geen zin heb in mensen om me heen. Ik kan me zélfs in de grote boze buitenwereld afschermen voor alles wat me stoort, en ook nog eens de wensen van het eeuwige kind in mij vervullen met wat de wereld der innovatie tegenwoordig naar buiten brengt.

AirPods met ruisonderdrukking. Zodat ik wanneer ik wil het gekakel om me heen kan blokkeren. Grotendeels tenminste. Als ik het artikel moet geloven kunnen ze een gesprek niet volledig onhoorbaar maken, maar ik stel me zo voor dat het in ieder geval klinkt alsof je iemands spraakvolume net als bij een tv met een afstandsbediening naar de laagste waarde hebt gebracht. Best prettig.

Een camouflage schild dat mensen onzichtbaar maakt. Ja, het klinkt als een ongeloofwaardige Tell Sell commercial voor een product waarover een Amerikaanse vrouw van middelbare leeftijd enthousiast zou roepen: “It aaabsolutely changed my life!” Maar nee, het bestaat nu echt! Als ik dit aan mijn achtjarige-ik vertel beginnen haar oren waarschijnlijk spontaan te flapperen. Destijds bestond dit namelijk alleen in het Harry Potter universum.

Het nieuwe reizen via een ondergrondse capsule die 1220 kilometer per uur kan halen. Nooit meer drie kwartier in een trein tussen de mensen gepropt te hoeven staan omdat er vanaf station Heiloo al lang geen zitplaatsen meer zijn. Binnen twee minuten ben ik al op het station van bestemming. Wat een luxe. Snel, onzichtbaar en met minimaal omgevingsgeluid door het leven kunnen flitsen. Heerlijk als je aan de introverte kant bent en met het verkeerde been uit bed bent gestapt.

Reageer op artikel:
Technologie voor de introverte mens
Sluiten