Wat een gezeik!

Martijn Douwes 18 nov 2019 / 09:03 uur

Nederland, een prachtig land aan de Noordzee, met een heleboel gezeik. Maar lieve Nederlanders, waarom? We leven in zo’n mooi land, waar iedereen zijn best probeert te doen om er het beste van te maken. Ja stakende boeren, bouwers, juffen en meesters zo doet de politiek ook haar best. De leerkrachten kregen er onlangs bijna €500 miljoen euro bij (!!), maar ze vinden het nog steeds te weinig. Ondankbaar vind ik het. Wees blij dat je er iets bijkrijgt. De kleinste beetje helpen immers.

De boer(in)en die vinden dat de politiek te strenge regels opstelt, vinden het nodig om het hele Malieveld overhoop te rijden, maar waarom? Omdat ze het stoer vinden? Net zoals de deur van het Stadshuis in Groning kapotrijden. Wat willen ze hiermee bereiken? Het lijkt inmiddels wel of iedereen aan het zeiken is over de politiek en de huidige staat van ons land. Is er dan niemand die vindt dat we in een prachtig land leven? Een land waar we best wel eens wat trotser op mogen zijn.

En dan is er nog véél meer gezeik. Laatst wilde ik wat eten met een groep vrienden en mijn hoofd kookte nog net niet over. Je weet vast hoe dat plannen in zijn werk gaat. Een datum prikken is de eerste, bijna onmogelijke klus. Als die eenmaal geprikt is begint de ellende pas echt. Waar ga je een hapje eten? Zelf lust ik bijna alles, maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen. We stonden op het punt van reserveren tot er iemand aan kwam zetten met de in mijn ogen vreselijke zin: ‘’dat lust ik niet’’. Wat een gezeik dacht ik. De reservering werd uiteindelijk geannuleerd en de zoektocht begon weer opnieuw.

Dan nog maar te zwijgen over het gezeik over het weer. Als het een dagje regent gaan we los met z’n allen, maar als het dan een keer goed weer is en lekker zonnig, vinden we het al gauw weer te warm. Ook op de werkvloer ontkom je er niet aan. Zelf luister ik maar wat graag naar het nieuws op de radio, maar daar denken andere werknemers anders over. Ze vinden de reclames afleidend of vinden dat het volume wel wat naar beneden kan. Wat een gezeik!

Is het nou eens klaar met al dat gezeik? Ga toch eens genieten!

Reageer op artikel:
Wat een gezeik!
Sluiten