Molacties

Wilko Aalbers 11 nov 2019 / 15:06 uur

Wie… is… de mol? Afgelopen maart werd die vraag na een meeslepend televisieseizoen gesteld in het Vondelpark. De spanning was om te snijden tot daar het verlossende antwoord kwam: Merel Westrik is de mol van 2019. Ik vond haar een ijzersterke mol en ook nog eens een geweldig persoon, maar afgelopen week kreeg ik toch even het gevoel dat ze nog steeds in haar rol als mol zit. Het doel van de mol is om doelbewust dingen te saboteren en om acties te dwarsbomen. Deze week ging Merel op deze voet verder door de anti-abortus flyeractie van stichting ‘Zorg voor Leven’ te dwarsbomen met speciale #nietinmijngleuf deurstickers. Ik schrok hier toch wel even van, blijkbaar is het normaal om een mening die niet strookt met die van jou gewoon te boycotten.

Nu is abortus natuurlijk voor sommige mensen een heel gevoelig onderwerp, maar het blijft een verhaal met meerdere kanten. Aan de ene kant heb je het ongeboren kind met beginnende tekenen van leven en aan de andere kant heb je de moeder die om welke reden dan ook niet in staat is om een baby te hebben. Waarom mag het ene geluid wel gehoord worden en moet de verspreiding van een tegengeluid zo veel mogelijk gesmoord worden?
Dit verhaal gaat niet alleen op als het om abortus gaat, maar het kan veel breder worden getrokken. Er zullen altijd ideeën zijn die brede acceptatie genieten en ideeën die als achterlijk, achterhaald of te vooruitstrevend worden gezien. Echter, zolang een mening niet haatdragend is, moet er de mogelijkheid zijn om deze mening te delen. Het hoeft niet uit te maken of deze mening past binnen de tijdgeest of niet.

Mijn mening is dus dat we iedereen vrij moeten laten om meningen openbaar te delen en ook de grondwet steunt mij hierin. Laten we dus niet de hele tijd molacties uitvoeren als iemand een afwijkende mening heeft, maar geef vrijheid van meningsuiting de ruimte.

Dit was mijn mening en daar zult u het mee moeten doen.

Reageer op artikel:
Molacties
Sluiten