Het leven van een werkende moeder is zwaar!

Bregje Mank 18 nov 2019 / 15:10 uur

Of toch niet? Naar mijn mening hangt het af van verschillende factoren. Werk je omdat je wilt of omdat het moet? Doe je het werk waar je écht gelukkig van wordt of puur voor het geld? Heb je een schuldgevoel naar je kinderen of niet?

Het maakt in principe niet uit wat je doet, als je leven als moeder te zwaar voelt, komt dat vaak omdat je niet je leven leeft op de manier die je écht graag wilt.

Als moeder hebben we al gauw een schuldgevoel als we werken, omdat we vaak het gevoel hebben naast ons werk nog steeds degene te moeten zijn die zorgt voor het huishouden, de kinderen, zorgen dat iedereen op tijd op school is, bij de sportclub en ook nog eens gezond heeft gegeten. Hiernaast willen we ook nog een beetje leuk en sexy zijn voor onze man én natuurlijk uitblinken in onze baan.

Zijn best wel veel ballen om in de lucht te houden vind je ook niet?
Als je op dit moment je leven als moeder te zwaar vindt, vraag je dan dit af…
Wat zou ik écht graag doen in mijn leven? Doe ik dat? En zo nee, waarom niet?

Het leven overkomt ons maar al te gauw en als je niet goed oplet, leef je ineens een leven wat helemaal niet je plan was. Hoe je er bent gekomen maakt niet zoveel uit, hoe je het gaat veranderen is veel interessanter.

Komt er protest in je naar boven? Ja, maar dat gaat toch allemaal zomaar niet. Ik heb kinderen, ik kan niet ineens mijn leven omgooien! Of nog een classic… Ik heb een huis en hoge lasten, ik kan niet van baan veranderen, dat is een te groot risico!

Al die termen komen vanuit je angst en dat is niet gek, dat is menselijk. Mijn voorstel, keer eens diep in jezelf om te kijken wat je nou eens écht wilt en vraag jezelf of je genoeg van jezelf houdt om je leven te veranderen.

Get Happy Now!

Lieve groeten,
Bregje

Reageer op artikel:
Het leven van een werkende moeder is zwaar!
Sluiten