Wat mijn moeder vroeger zei

Daphne van Tienhoven 17 jul 2019 / 04:42 uur

Ik weet nog dat m’n moeder vroeger zei dat er kinderen op de wereld waren die soms uren moesten lopen om naar school te gaan als ik weer eens klaagde dat ik 10 minuten door de regen moest fietsen. Of dat ze me zou omruilen voor een kindje in Afrika, die hoogst waarschijnlijk wél z’n bord zou leegeten als ik weer eens niet door at omdat ik het eten niet lekker vond.

Nu ik hier ben, hoop ik dat ik ooit mijn eigen kinderen mag meenemen, meenemen om de armoede, culturen en de daarbij horende, soms wat, bizarre rituelen en gewoontes met hun eigen gevoel te kunnen ondervinden en te bewonderen met hun eigen ogen, om die vervolgens te openen. Zodat ze deze ervaringen zullen meenemen en zich zullen realiseren hoe verdomd goed we het hebben in het land, het land waar we uiteindelijk altijd weer naar terugkeren en zullen thuis komen na vakantie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wat mijn moeder vroeger zei
Sluiten