Uit je comfort zone, in de blue zone.

Imka Meuwese 29 apr 2019

Ik heb een pakketreis van 8 dagen geboekt naar Sardinië, één van de Blue Zones in de wereld, waardoor het me een heel interessant eiland lijkt om eens te bezoeken. Ik ga voor het eerst alleen mee met dit soort reis, waar uiteraard vooral veel stellen en gezinnetjes zullen zijn. Niemand om mij heen kan echter vrij krijgen in deze periode en dus besluit ik om in mijn upje te gaan. Dan krijg ik enkele dagen voor vertrek heel vervelend nieuws waardoor ik totaal geen zin meer heb om weg te gaan. De avond voor ik afreis bel ik mijn moeder op en besluit uiteindelijk in tranen om niet te gaan, ik wil niet tussen al die blije vakantievierders zitten en ga liever veilig naar mams. Als ik mijn bed in stap die avond ben ik opgelucht dat ik niet hoef te gaan. De andere ochtend maak ik me gereed om naar mijn moeder te gaan als ik plotseling, out of the blue(zone), de ingeving krijg dat het juist de bedoeling is om naar Sardinië te gaan. Dat ik deze reis niet bij “toeval” heb geboekt en dat ik nu uit mijn comfort zone moet stappen. Ik bel kort mijn moeder op, die compleet verbaasd is over deze onverwachte actie van mij maar het heel dapper vindt en me alle succes wenst. Ik voel me sterk als ik op Schiphol aankom en vertrouw volledig op mijn intuïtie. Wanneer ik rond 22 uur de plaats van bestemming bereik, ontmoet ik daar voor de incheckbalie van het hotel een medereizigster die ook alleen is. Iedereen is verder, zoals verwacht, met partner. Die avond blijkt dat we allebei rond hetzelfde tijdstip spijt hadden van onze geboekte trip en dit is het begin van een bijzondere ontmoeting met opvallend veel overeenkomsten.

Alle dagen trekken we samen op, maken lange wandelingen, voeren interessante gesprekken, hebben veel lol en worden ook nog eens uitgenodigd door een lief ouder echtpaar om twee dagen mee op pad te gaan. Het is precies wat we op dit moment nodig hebben en het mag blijkbaar zo zijn dat we tegelijkertijd hier verblijven zodat we allebei genieten van een perfecte vakantie. Het eiland is sowieso een ervaring op zich; er hangt een energie die niet goed te omschrijven valt maar die zeker bijdraagt aan het opvallend aantal gezonde en (stok)oude mensen hier.

Een paar maanden geleden knipte ik de volgende tekst uit omdat die me aansprak; ‘Wanneer er veel wegen zijn waaruit je kunt kiezen, kies dan de weg die veranderingen brengt.’ Kennelijk zat dit toch ergens opgeslagen…en wat ben ik blij dat ik daarnaar gehandeld heb. 🙂