Slag in de lucht

Harrie 10 mrt 2019

Slag in de lucht doen, oftewel luchtfietsen, je hoeft er niet voor geleerd te hebben maar het is wel een vereiste. Het moet zelfs een beetje in je karakter zitten zodat het natuurlijk en betrouwbaar uitziet.

Het is de beschrijving van een persoon die de gewone samenleving is uitgegroeid en in zijn of haar ambitie om hoger op de ladder van de carrière te komen enkele treden heeft overgeslagen.

De voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO Hans de Boer heeft dat wel in zich met zijn stelling “De zware beroepen mogen eerder met pensioen”. Zelf ben ik blij dat dat er nog politie is en er nog mensen in de zorg werken, maar of dat nu de enige beroepen zijn die meneer De Boer van VNO nog weet op te noemen als zwaar beroep. Nee … we hebben nog bouwvakkers , stratenmakers, metaalwerkers en dan hebben we het wel een beetje gehad met zware beroepen volgens VNO en politici.
Maar 45 jaar werken is toch echt wel genoeg, ongeacht het werk dat men heeft, Want zwaar werk is voor een ieder iets anders. Politici en kornuiten doen nu een slag in de lucht van wat een zwaar beroep inhoud of, kan ook, men heeft gebrek aan kennis ervan.

Klimaatbeheersing als inzet voor de Statenverkiezingen wordt omarmd door de partijen want een ieder wil nu de aarde ineens redden. Met windmolens, zonnepanelen of kernenergie en de daarbij miljarden aan kosten waarvoor bedrijven en burgers nog hun buik nat kunnen maken aan nota’s en investeringen.

Het klimaat redden en de aarde groener maken en wie wil dat nu niet? Iemand die dat ideaal heeft en zich daar voor wil inzetten, vind ik prachtig. Alleen zolang er geen echte alternatieven zijn, is het toch wel een beetje luchtfietsen.

Nederland niet groter op de globe dan een speldenprik; een kolencentrale hier sluiten en in China bijna 400 bouwen? Gekkenwerk gewoon om dan nog, zoals vele politici ons willen doen geloven, dat we het klimaat en de aarde kunnen redden.

De Statenverkiezingen een kans om onze mening te geven of een andere oplossing willen aandragen voor de AOW en het milieu. Geen slagen in de lucht doen en geen luchtfietserij beloven, dat zou een stuk helpen.

O ja, en mochten de dames en heren er niet uitkomen kan men alsnog headbangen samen op een luchtgitaar. Ze hebben dan voldoening met veel goedbedoelde gebaren en ze verplaatsten tegelijk veel lucht. Zij blij en wij blij.