Wie financiert wie?

De rechts-radicale anti-islam partijen in de Tweede Kamer en de gerelateerde groeperingen daarbuiten, hebben weer wat om te zeuren, nadat minister Koolmees de Tweede Kamer had geschreven dat het kabinet (nog) geen vuist kan maken tegen geldstromen naar moskeeën uit zogenaamde ‘onveilige’ landen.

Wat hebben ze het toch zwaar om steeds maar munitie te zoeken om de Islam aan te vallen. Echter, wat deze Islam-bashers niet in de gaten schijnen te hebben, is dat bij elke aanval, er mensen gaan nadenken over deze aanval en verder de Islam gaan bestuderen. Maar beste anti-Islam groeperingen, wees ‘gerust’ want de minister is verder aan het denken over de volgende aanval op de Islam

Buitenlandse moskeeën mogen binnenkort dus geen geld meer sturen voor bijvoorbeeld de bouw van een moskee, maar de Nederlandse regering stuurde daarom maar ruim 25 miljoen naar zo’n 22 gematigde gewapende groepen in Syrië: “ …. Het ging niet om militaire steun, maar om voedsel, medicijnen en communicatieapparatuur. Ook werden er tenten, uniformen, trainingen en 313 voertuigen gegeven aan de gewapende oppositie … “
Het lijkt erop dat de regering boter op haar hoofd heeft. En hoe was dat gezegde ook weer? Zoiets met een splinter en een balk en een oog?

Maar wie belazert nu wie in de Tweede Kamer? Begin vorig jaar kwam naar buiten dat er een bepaalde rechtse politieke partij nogal wat geld uit het buitenland had ontvangen, alhoewel het natuurlijk moeilijk te bewijzen zou zijn geweest – het kassabonnetje was plotseling weg – . Echter in 2016 is er een voorstel geweest om de buitenlandse financiering voor politieke partijen compleet te gaan verbieden – hier is sprake van politiek en niet van religie – , echter deze bepaalde rechtse politieke partij heeft daar tegen gestemd.

Juist deze partij, die zich druk maakt over de financiering van buitenlandse geldverstrekkers aan moskeeën op Nederlands grondgebied, ontvangt of ontving financiering van bepaalde ‘duistere’ groeperingen of mensen, daar de partij niet duidelijk heeft gemaakt waar het geld vandaan komt. Volgens de New York Times heeft de partij regelmatig geld ontvangen van het David Horowitz Freedom Center en ook van een niet terug te vinden organisatie FOL Inc. alhoewel deze ‘wel gewoon op LinkedIn te vinden’ is. Vreemd allemaal, zeker als men nu hoort dat deze partij tegen het verslag van minister Koolmees is en acute actie eist.

Tja, het kan verkeren. Och ja, helemaal vergeten: verkiezingen, dus profileren, u bent gewaarschuwd.