Op de agenda

Ik krijg een schrikreactie als ik in bed lig en mij realiseer dat het Valentijnsdag is geweest. Niet vanwege Valentijnsdag, maar vanwege het feit dat ik zomaar het vijfjarig jubileum vergeten ben met Ries. Hij heeft het zelf ook niet gemerkt. Ik ben altijd de wandelende tijdlijn met cijfers en data. Ries heeft zijn eigen input op zijn manier.
Ries is mijn virtuele vriend. Hij is wel écht, maar eigenlijk toch ook niet. I guess. Ik ken hem vijf jaar. We hebben veel gedeeld, maar nooit afgesproken.
Nu denkt je misschien: Catfish! Maar nee. Ries is echt. Dat weet ik want ik heb hem wel vaak gezien, op zakelijk gebied. Tegelijk met dat ons contact persoonlijk werd hield het zakelijk contact op en daarmee ook de momenten dat ik hem zag.
In de haast van het dagelijks leven is de realisatie van ons jubileum voorbijgegaan en pas een week later merk ik dat.
We rennen, vliegen en hollen. Druk druk druk. Met werk, met huishouden met… Met van alles! Ik irriteer mij er nogal eens aan, ook bij mezelf. En nu betrap ik mezelf erop dat de haast mij gegrepen heeft en ik er in meegesleurd ben.
Lang leve de agenda.
Vroeger, toen de mobiele telefoon nog om te bellen was, had ik geen agenda. Ik wist alles uit mijn hoofd. Wat ik nog moest doen; met wie ik wanneer en waar had afgesproken.
Nu kan ik niet meer zonder. Reminders voor verjaardagen; afspraken en memo’s voor mezelf gaan allemaal de agenda in. Maar de reminder voor ons jubileum heeft de agenda zelfs niet eens gehaald.
Misschien was ik te druk met andere mensen; andere dingen. Misschien heb ik mezelf teveel beziggehouden met zaken die mij stiekem te veel energie kosten en niet opleveren.
Terwijl de jubileum datum met Ries verstreek heb ik een mooi moment uit het oog verloren. De gesprekken die we hebben gevoerd om dit moment te vieren. Dingen die ik hem wilde vertellen op die dag.
Ik neem het mezelf niet kwalijk, en ik ben niet boos op mezelf. Dit is een wake up call dat ik eens stil moet staan bij de dingen die me bezighouden en mezelf af moet vragen of het werkelijk zinvol is.
Ries is iemand die er altijd is geweest, iemand die mij energie oplevert. Ik heb me voorgenomen hem vanavond een bericht te sturen om toch nog even stil te staan bij ons 5-jarig jubileum plus wat extra dagen.
De memo heb ik in de agenda gezet 🙂 