Na de nachtdienst wakker worden

De laatste nacht van mijn nachtdienst zit er eindelijk op en daarna heb daarna eindelijk goed geslapen van 6 uur vanmorgen tot 3 uur vanmiddag. Suf en nog helemaal niet uit de plooi zet ik de tv aan.
Ik klik van de ene omroep met herhalingen naar een andere zender met teleshopping . Dan maar ff kijken naar de NPO politiek zender en jawel. Onze Premier Rutte begint net aan zijn wekelijkse persconferentie. Nog een beetje onderuit gezakt , lurkend aan de koffie om de moeheid in mijn hoofd te verdrijven, kijk en luister ik wat de brave man te vertellen heeft .

De AIVD en het hoofd van die afdeling komt ter sprake en het gaat erom of die goede man nog te vertrouwen is. Voor mezelf die de afgelopen week nachtdienst heeft gehad zal het een worst wezen of die persoon met een bonus ophoepelt of niet.
Het MH 17-dossier is nog lang niet af. De Russen hè, moeilijk volk bij het toegeven dat het toch echt hun raket was.

En wat Nederland aan de Italiaanse woede wilde doen. Deze eist dat de schepen die onder Nederlandse vlag varen de asielzoekers die zij oppikken uit de Middellandse Zee naar Nederland worden gebracht. Tja, denk ik dan een beetje bijgekomen, met de koffie als opstarter van de dag, daar is toch niks mis mee als de Italianen dat eisen. Nederland heeft op het plats gezegd ‘makkelijk lullen’ met ‘ze moeten bescherming krijgen in het dichts bij zijnde haven.’

En dan de uitspraak van Donald Tusk. Tja, die Donald Tusk, je weet wel, die voorzitter van de Europese Unie die niet weet hoe de hel er wel niet uit moet zien voor de Britten die voor de Brexit zijn. Ach, tja, denk ik dan met mijn suffe kop. Die man weet niet eens meer wat de kleur van zijn eigen auto is laat staan dat hij weet waarom de Britten het geklooi in Brussel zat zijn.

Maar goed, Rutte had geen oordeel over deze uitspraak. Hij zou wel gek zijn om zijn eigen vaasje stuk te gooien. Alleen ik, als ik in Engeland zou wonen, zou mij toch wel afvragen waar de uitdrukking toch op slaat van ‘beter een goede buur dan een verre vriend’.

Zelf heb ik niet zoveel met Trump, maar hij probeert wel zijn beloften te houden gemaakt tijdens zijn verkiezing. En of je dan Nederland, lees Rutte, als buur hebt en vervolgens dat een feestje waard vindt? Nou, ik weet het niet of eigenlijk wel.
Want? Ik pak nog een kop koffie en was me nog een keer met een koud washandje door het gezicht en ga kijken naar Married with children. Ff niks, lekker weekend.

Reageer op artikel:
Na de nachtdienst wakker worden
Sluiten