Fietsen over het voetpad, en tassen op banken….

Abbie Lagendijk 10 jan 2019 / 05:48 uur

Tsja, waar zal ik eens beginnen….

Fietsen op het voetpad zie ik tegenwoordig steeds meer gebeuren. Zo liep ik een keer door de wijk. Ik weet niet meer waar ik naar toe ging, maar… het waren 2 ouders, en een paar kinderen. Die ouders deden voor, aan die kinderen, hoe je over het voetpad moest fietsen! Toen dacht ik: Jezus, waar gaat dat heen! Als de ouders al niet eens meer weten, dat je het voetpad absoluut niet als fietspad mag gebruiken? En dat terwijl die ouders gewoon dezelfde leeftijd hadden als ik! Jaar of 30, ikzelf ben 37…

Maar, mensen, luister nou eens eventjes alsjeblieft naar mij. Snapt niemand meer, dat het voetpad alleen, en écht alléén is bedoeld voor voetgangers? Vinden jullie het dan echt zo sociaal om dan de voetgangers zelfs aan de kant te schreeuwen, omdat jij als fietser vindt, dat de voetganger in de weg loopt?

Nee! Beste fietsers! Jullie hebben helemaal geen recht om over het voetpad te fietsen, want het voetpad is voor VOETgangers!! NIET voor fietsers!

Denk nou eens een keer aan de ouderen, die als een normaal mens dus als een normale voetganger vrij over het voetpad wil kunnen lopen, zonder dat ze aan de kant geschreeuwd word door een fietser die er per se langs wil… Je kan toch gewoon over de weg fietsen? En stap anders af! Als je niet over de weg durft te fietsen! Dat doe ik ook! Waarom moet je per se over het voetpad fietsen, dat echt alléén bedoeld is voor voetgangers?!

Waar ik mij trouwens ook vreselijk aan erger, zijn mensen bij bushaltes en tramhaltes. Tegenwoordig denkt blijkbaar iedereen, dat een bank bedoeld is om je tassen op te zetten. Maar doe je dat thuis ook binnen je gezin? Zet je daar ook asociaal je tassen uitgebreid op de bank zodat je familieleden niet meer kunnen zitten? Je kan je tas toch ook gewoon op je schoot houden, of naast je op de grond zetten?

Het bankje bij de tram en bushaltes, daar kunnen 3 personen op zitten. En het is ook echt bedoeld voor 3 personen, niet voor 1 persoon en 3 tassen. Ouderen die dan moeilijk lopen, kunnen vervolgens niet meer zitten, omdat jij per se je tassen op het bankje wil zetten!

Doe toch niet zo asociaal mensen, en zet je tassen gewoon naast je op de grond, of op schoot… Anderen willen ook graag kunnen zitten.

Reageer op artikel:
Fietsen over het voetpad, en tassen op banken….
Sluiten