De Romeo’s van 2018

Anne Schaap 6 okt 2018

Aangeschoven bij twee vriendinnen drink ik mijn Dark and Stormy verder. Na 8,5 uur lang te hebben gewerkt vind ik dat ik dit wel heb verdiend. In deze tijd moet je vooral in jezelf investeren, want de gemiddelde man doet het niet meer voor je. In zijn ogen staat voornamelijk seks geschreven en de serenades onderaan mijn balkon zijn verleden tijd.
De Romeo’s van 2018 zitten in een auto vol met testosteron, rijden langzaam naast mooie vrouwen en proberen ze naar binnen te lokken. ‘Het grijpen van de billen’ is het nieuwe voorstellen en het betalen van een drankje is een vrijkaartje naar het bed van hun prooi.
De mannen van nu hebben aan Donald Trump en Thierry Baude natuurlijk ook niet het juiste voorbeeld. Hoe kunnen wij als eindcreaties van de evolutietheorie, met onze hersencapaciteit, nog steeds geloven in dit soort trieste personen. Mannen die zichzelf superieur vinden en niet geloven in welk wetenschappelijk artikel dan ook. Is dit een trend of betekent dit een heropvoedcursus voor iedere man die ook maar denkt het vrouwelijke schoon te kunnen betasten zonder goedkeuring. Jammer genoeg zorgen dit soort personen er ook voor dat vrouwen minder verdienen, omdat ze gewoonweg een vagina hebben. Vrij sneu dat het salaris bepaald wordt op het feit of je tegen een boom aan kan pissen of niet, toch?.
Naast alle me too discussies en Bill Cosby schandalen, wordt alles zoals gewoonlijk weer de doofpot ingestopt en moet de maatschappij niet alles zo ‘opblazen’. Het is toch onbegrijpelijk, dat nog steeds anno 2018, een vrouw als minderwaardig wordt gezien. Tuurlijk bestaan er ook mannen die dit niet steunen, maar zij trekken hier hun mond niet over open. In mijn ogen is er dan niets superieur aan je en steun je het; ‘grab-them-by-the-pussy-verhaal’ volledig. Het jaar 1500 is voorbij, waar vrouwen alleen het recht hadden om kinderen uit te poepen en het huis aan kant te houden.
Ook wij hebben hersenen, ambities, dromen en niet te vergeten; rechten.