Moment van ontspanning

Elze Bakker 25 sep 2018

In een wereld waarin alles doorgaat is het soms lastig om te ontspanning te vinden. Echt even een moment nemen waarin niks moet. Waarin je telefoon je het gevoel geeft dat je er even niet op hoeft te kijken. Hoe vaak maak je dit nu nog mee?

Ik zit in de metro naar huis, de dag op school is weer voorbij. Het was een lange dag waarbij ik veel informatie heb ontvangen die ik nog steeds moet verwerken. Daarnaast dwalen er nog tientallen andere dingen in mijn hoofd die ik moet doen en realiseer mij dat er morgen ook nog gewerkt moet worden. Het maakt mij onrustig en neem me voor om er thuis direct mee aan de slag te gaan.

Eenmaal thuis schop ik mijn schoenen uit en zet ik ze naast mijn hardloopschoenen neer, ohja die hadden we ook nog.. Vijf minuten later sta ik omgekleed met mijn hardloopkleding en schoenen aan in de gang, klaar om even naar buiten te gaan. Die lijst met die tientallen andere dingen kunnen nog wel even wachten..

Het moment waarop ik start is altijd het moeilijkst, na 5 minuten ben ik dat begin allang weer vergeten. De muziek van Martin Garrix galmt door mijn oortjes en ik ben even van de wereld afgesloten. Alsof ik vanaf een bepaalde afstand meekijk. Dit is mijn moment van ontspanning. Even een moment waarbij ik alleen bezig ben met het lopen, de tientallen andere dingen ben ik even vergeten en ik voel mij gelukkig. Dat ik kan hardlopen en dat mijn lichaam dit mij kan geven. Dankbaar, zo simpel kan het leven zijn.