Ham burger

Dorien Bramson 5 sep 2018

Zelf hou ik niet echt van fastfood, maar als je met vriendinnen op vakantie bent moet je je dieet soms een beetje aanpassen. Het was dan ook, toen ik met mijn Mcflurry op het terras van de McDonalds zat, dat het mij opviel hoe mijn medeburger een burger wegwerkt. Dat dit voedsel slecht voor ons is weten we al, maar het lijkt ons ook qua eetgewoontes terug te brengen naar de oertijd.
Met 2 handen houdt de burger de burger stevig vast en als een t-rex wordt er naar het broodje toegebogen met de mond al ver van tevoren wijd open. Wegens de omvang van de burger en de beperkte ruimte in de mondopening, moeten er nog een paar volmondige happen genomen worden alvorens het eerste stuk eraf gescheurd kan worden. Aan alle kanten puilt het broodje daarna uit van de sla, de saus en de kaas, en met een luide “flats” valt het enige stukje tomaat terug in het kleurrijke kartonnen doosje. Met nog een flinke kwak saus op de lip wordt de saus die op de vinger terecht is gekomen met een smak weggehaald.
En het wordt er niet veel beter op naarmate het einde nadert. Om ervoor te zorgen dat niet alles apart opgegeten moet worden vindt er een intense verstrengeling plaats tussen de burger en de burger.
Eindelijke is de burger verorberd en kan de burger zich weer fatsoeneren. De vette handen worden aan een servetje afgeveegd die daarna ook gebruikt wordt voor het afvegen van de mond. Zo, klaar, nu verder met de patat.