BankGiroLoterij nomineert Korenmolen Oostvoorne

Carola de Jonge 7 sep 2018

De kleinste molen van Voorne-Putten met de grootste plannen.

Op 31 augustus 2018 bezocht de jury van de Bankgiroloterij Molenprijs 2018 de korenmolen van Oostvoorne, om officieel onze nominatie bekend te maken. Het projectplan om de maalderij te restaureren en inrichten als museaal bezoekerscentrum is één van de vijf genomineerden om de prestigieuze prijs van € 95.000,– in de wacht te slepen. Iedere uitgebrachte stem levert de molen sowieso € 1,– op mochten we niet winnen.
Vanaf 1 september 2018 09:00 uur kan een maand lang gestemd worden op de vijf genomineerde molens in Nederland. Onze korenmolen heeft in september dan ook boordevol activiteitenprogramma om de benodigde stemmen te verzamelen.
De korenmolen van Oostvoorne heeft een uniek stukje industrieel erfgoed in handen. Hier zijn 3 generaties maalwerktuigen bewaard gebleven, namelijk de molen zelf, een maalstoel anno 1902 en een hamermolen anno 1946-48. De maalderij en bijbehorende werktuigen zijn een prachtige basis voor een bezoekerscentrum met museale tentoonstelling.
Voor het behoud van de Korenmolen Oostvoorne op langere termijn is het nodig om een volwaardig bezoekerscentrum te realiseren. Ook wordt hiermee voor Rijnmond een nieuwe toeristische bezienswaardigheid gerealiseerd.
Stemmen kost niets, u krijgt ook geen spam. Per e-mailadres mag 1x gestemd worden. U kunt ook nog een cheque voor een luxe molenarrangement ter waarde van € 450,– winnen.
Direct stemmen? www.molenprijs.nl/oostvoorne
Zie het nieuwsbericht op onze website: http://www.molenoostvoorne.nl/NL_bz_nieuws.htm
Meer informatie over het project De Maalderij: http://www.molenoostvoorne.nl/NL_mo_maalderij.htm