Je gezondheid, daar kun je op bouwen, of niet?

Wendula bots 8 aug 2018

Wanneer je eindelijk denkt dat het goed met je gaat laat je lijf je weer in de steek. Je moet weten dat ik al jaren veel getobt heb met mijn gezondheid (daarover later meer). Het een leidde tot het ander en uiteindelijk werd ik afgekeurd. Ik ben altijd blijven vechten want ik wou zo graag, maar nu is de fut er bijna uit. De rek is op.
Ik heb eindelijk weer een nieuwe baan gevonden die bij me past en ik mag weer aan de gang. Mijn wereldje word weer groter en ik krijg weer een waardevol plekje op deze aarde in plaats van mijn hand op moeten houden voor een paar centen die ik liever zelf zou verdienen. Over 4 weken mag ik weer gezellig gaan werken, collega’s, cliënten en familie, super leuk en ik wil nog liever vandaag beginnen dan morgen. Maar zoals al jaren het geval is begint mijn lijf me weer in de steek te laten. Ik moet weer geopereerd worden en lig er weer maanden uit. Mijn armen doen enorme pijn en vandaag is duidelijk geworden dat ik 1 arm tegelijk geopereerd moet gaan worden. Het herstel, mocht dat voorspoedig gaan, gaat maanden duren. Hoe kan dit nu weer gebeuren, waarom moet dat gebeuren, wat heeft het voor nut? Ik ga het maar uitstellen want ik wil deze kans niet kwijt, ik wacht wel tot ik een vast contract heb en werk wel extra uren voor een paar maanden om vooruit te werken zodat mijn werkgever ziet dat ik echt wel wil. IK ga wel weer op de achtergrond staan en laat mijn lijf het wel opvangen, het herstel zal daarom nog moeilijker zijn maar he wat moet je dan? Ik vraag me af, ze zeggen wel eens kracht naar kruis maar soms denk ik dat God (Als hij er is) sommige mensen wel eens vergeet. Juist diegenen die er altijd zijn voor anderen, die hard willen werken en die denken dat ze nooit een moment van rust gegund is dat zijn de sterksten. Dat zijn diegenen op wie je kunt bouwen maar het zijn ook de kwetsbaarsten onder ons die af en toe een arm op de schouder nodig hebben om erdoorheen te komen. Maar nadat je al zoveel hebt meegemaakt weet je je komt er wel.