Beste Geert,

Sylvia Peters 31 aug 2018

God man, wat heb je weer een hoop los gemaakt. Niet alleen in Nederland, maar ook duizenden kilometers hiervandaan. Je kon hier al niet zonder beveiliging de straat op, maar jouw wereld wordt zo steeds kleiner. Aan de ene kant begrijp ik je wel, jouw gevoel over dat hele islamgedoe is ook niet helemaal ongegrond. Maar kom op joh, het lijkt inmiddels meer op een obsessie dan op een mening. ‘Een vrije mening’, dat dan weer wel.
Ik begrijp dat je een felle criticus van de islam bent en ik moet eerlijk zeggen: ‘het is ook niet mijn godsdienst’. Maar het feit dat ik geen enkele godsdienst zaligmakend vind, dat doet eigenlijk niet ter zake. Ik begrijp ook, dat je niet wilt dat de invloeden van de islam Nederland te veel veranderen. Want ook hier heb ik een mening: ‘een godsdienst hoort in je hart en in je huis’. Wat niet wil zeggen dat ik die moslims geen vrije dag voor het Suikerfeest gun, tenslotte ben ik ook blij met die vrije dagen met Kerst.
Maar wat ik niet begrijp zijn jouw provocaties en je neiging om iedereen over één kam te scheren. Er blijft nu eenmaal een verschil tussen radicale idioten en iemand die gewoon ergens in gelooft. En of het nu gaat om dat mannetje wat aan een kruis is gespijkerd is of dat ze geloven in een of andere Mohammed die eigenlijk geen gezicht mag hebben. Ik denk dat je één belangrijk punt over het hoofd ziet, het gaat erom hoe die gelovige zich gedraagt.
Ik zou ook niet op de Bijbelbelt willen wonen en ik wil zeker niet dat zij van heel Nederland een Bijbelbelt maken. Net zo goed als dat ik niet gesluierd zou willen zijn en niet wil dat Nederland ooit sharia wetten krijgt. Maar kom op, moet ik dan een wedstrijd gaan organiseren om de mafste gereformeerde of de meest on-sexy gesluierde vrouw te laten tekenen? Is dat vrijheid van meningsuiting? Of is dat gewoon doelbewust kwetsen? Onrust zaaien?
Nee Geert, ik denk dat je jouw gedrevenheid beter ergens anders voor kan inzetten. Gebruik je energie voor Nederland, om onze normen en waarden te beschermen. Creëer geen radicalisme, maar bestrijd het. Respecteer een godsdienst, maar zorg dat ze ons er niet mee lastig vallen. En vergeet vooral niet dat er ook mensen zijn die geloven, maar ons niet willen bekeren.