Outlaw Out ‘Em

Paul Wijnhoven 15 mei 2018

De Voice of Europe zit er weer op, winnaar: volslanke vrouw met mickey mouse kapsel die een kip nadoet met als thema #METOO. Altijd nog stukken beter dan die gestoorde gemaskerde band of de vrouw met baard van vorige keren. Advies aan de deelnemer van volgend jaar: Trek helemaal niks aan en doe Donald Duck na. The Netherlands: 12 points! Dan over het ‘televoten’, bestaan er echt kijkers die gaan bellen/SMS’en a 1,30 per minuut? En dan nog denken dat we gaan winnen ook? Blijkbaar wel, want zo zijn RTL4 en SBS6 ook rijk geworden door bellende en SMSende kijkers met een bepaald IQ.

Waylon kwam echter zonder Outlaw In ‘Em terug op schiphol (met zonnebril, want in de aankomsthal schijnt de zon toch?). Zijn countrynummer zou het misschien in Nashville goed doen, alleen denkt heel Europa nu dat we in Nederland cowboys zijn en rare dansjes doen. Trouwens waarom mogen Israel en Australie uberhaupt meedoen? Het heet tenslotte toch Eurovisie songfestival.

Laat volgend jaar Noord Korea dan ook maar meedoen! Het tijdperk dat goede liedjes, gezongen door keurige artiesten kunnen winnen is voorbij, Johnny Logan was de laatste. Na ‘draaiorgel’ Sieneke, Gordon en het ‘televoten’ ben ik afgehaakt met kijken. Dat zouden meer mensen moeten doen. We raken verzadigd van alle Voice of, Got Talent etc. Maar laten we volgend jaar nog een keer een poging wagen. We sturen de Josti Band met de ‘vogeltjesdans’ naar Israel. Wedden dat we winnen? "Tok..tok..tok..".