Lezerscolumn: Telefonerende wegpiraten

Metro 6 apr 2018

Iedere werkdag schrijft een lezer van Metro een column over wat hem of haar bezighoudt: Mike Bodde

Ik rij dagelijks vele kilometers, genietend van de muziek op de radio. Maar ligt het aan mij of zit iedereen op zijn of haar telefoon. Je herkent ze vast wel die mensen die meer over dan binnen de lijntje rijden en de hele tijd naar hun kruis zitten te staren. Of met de telefoon aan het oor. Mocht u dit niet herkennen dan moet u eens op kijken uit u telefoon. Misschien dat u dan ziet hoe u en alle andere rijden terwijl ze op hun telefoon zitten te kloten.

Weet u nog dat u vroeger in de file uit het raam keek en flirtte met de persoon in de auto naast u. Dat kan niet meer want die ziet u niet, ze hebben alleen oog voor hun gesprek op sociaal media. En u zelf waarschijnlijk ook.

Maar erger nog terwijl ze zitten te appen boos worden op jou omdat je claxonneerde en ze stoort tijdens hun belangrijke gesprek wat niet kon wachten tot ze op bestemming zijn.

En ja het is levensgevaarlijk. Maar het is ook gewoon saai op de weg geworden. Niemand meer die naar je knipoogt, naar je lacht of naar je zwaait. Missen jullie dat niet dat contact met de andere weggebruikers. Zo nu en dan even samen lachen om de rijstijl van andere of gewoon een simpel gebaar.

Laten we allemaal weer sociaal in plaats van asociaal de weg op gaan!