Lieve Floortje

Sanne de Ruijter 10 jan 2018

Laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal toch weleens jaloers op jou? We willen toch allemaal weleens dolgraag Floortje zijn?

Als we weer eens aan het rennen en vliegen zijn, kinderen naar school brengen, boodschappen doen, sociale contacten onderhouden en uiteraard nog werken.

We willen dan allemaal graag ‘Naar het einde van de wereld’.

Helaas zijn die prachtige plekjes financieel voor de meeste mensen niet haalbaar, maar kunnen we vanaf de bank meegenieten met al jouw reizen en ontmoetingen.

Mensen die keuzes maken die de meeste van ons niet durven maken, maar waar we soms toch wel een beetje jaloers op zijn omdat we stiekem ook een keertje willen afwijken van het ‘normale leven’.

Groente van eigen land, zelf vissen vangen om die vervolgens zelf klaar te maken en weg van alle prikkels om ons heen.

Alleen vorige week was ik niet zo jaloers. Ik heb vol bewondering gekeken naar jou, het team waar je mee werkt en al die mensen van Het Rode Kruis in Jemen. Wat een toppers!

Die week vond ik het razen van de harde Hollandse wind al onrustig, maar jullie moesten in slaap vallen terwijl de kogels ‘om jullie oren vlogen’.

Ik word al gek als het een dag regent, laat staan dat je dagen niet naar buiten mag/kan.
Geen daglicht zien, of toch wel, maar dan het risico lopen dat een kogel jou net raakt.

Niet echt de ultieme plek waar we allemaal graag willen zijn. Niet de locatie waar we onze kinderen willen grootbrengen, maar jij hebt de keuze gemaakt om dit te willen ervaren. Dat getuigt van respect!

Op het moment dat jij terug in het vliegtuig zat, wilde ik het liefst even naast je zitten, een arm om je heen slaan, je tranen wegvegen en gunde ik je eens een dag mijn leven.

Gewoon broccoli eten met mijn gezin, lekker boodschappen doen op zaterdag en met een kleedje op de bank een kop theedrinken om vervolgens de avond in te sukkelen.

Bedankt voor het laten zien van deze heftige uitzending die zaken weer wat doet relativeren en dat ik blij ben dat mijn wiegje in Nederland stond (en dat van mijn kinderen).

Ga ik me alvast weer klaarmaken voor de volgende aflevering van: ‘Floortje naar het einde van de wereld’.

Groetjes Sanne

Ps. Je bent altijd welkom voor een kop thee!