Bij Madame Tussauds zie je ze ook!

Lieke Volkerink 10 jan 2018

Als je naar een concert gaat, kom je ze altijd tegen: de diehard fans. Alleen sommige mensen nemen het ‘fan zijn’ wel heel erg serieus…

Ik kan me mijn eerste concert nog goed herinneren. Je komt speciaal voor je idool, waar je ontzettend tegenop kijkt en waar je misschien zelfs een kleine crush op hebt. Je luistert naar je favoriete muziek en je bent omringd door mensen die hetzelfde leuk vinden. Samen blèr je mee op je favoriete nummers. De sfeer is geweldig en het gevoel is bijna magisch. Van zo´n avond kan ik ontzettend genieten!

Fan zijn van iemand is heel normaal. Je beplakt je kamer met posters van je idool en je koopt zijn of haar merchandise. Heel leuk allemaal, alleen laatst zag ik iets wat ik echt nooit maar dan ook nooit zal begrijpen.
Iets wat ik echt te ver vind gaan, is als mensen dagen en nachten in de rij gaan staan voor een concert van maar anderhalf á twee uur!

Ik weet nog dat ik op het nieuws zag dat fans van Harry Styles al 2 nachten voor de deur van het AFAS theater lagen te verkleumen, in november jawel. En waarom? Nou ja laten we eerlijk zijn, met Harry Styles is niks mis: hij maakt goede muziek, heeft een knap koppie en oh ja, het is natuurlijk ook een ex-lid van onze welbekende boyband One Direction. Alleen is dat het nou echt waard om je onderkoelt te laten raken in midden november? Van iets verder af kan je hem toch ook prima zien?
Heel eerlijk, toen ik die beelden van de wachtende mensen op het nieuws zag, verklaarde ik ze echt voor gek!

Tuurlijk begrijp ik echt wel dat dit een bijzonder moment voor je kan zijn, omdat je eindelijk een glimp op kunt vangen van een persoon die je misschien wel ontzettend inspireert. Maar lieve mensen, het is geen buitenaards wezen! Het is gewoon een persoon net als jij en ik. Niks mis mee, maar het lijkt me nou toch ook niet het wachten waard.

Dus als jullie diehard fans zo graag jullie idool van dichtbij willen zien, dan stel ik voor dat je lekker naar Madame Tussauds gaat, waar je je idool van dichtbij kunt zien en zelfs kunt aanraken!