Jenny legde de vinger op de zere plekken

Lettenburg 28 nov 2017

Jenny Douwes zegt over haar anti-actie tegen de anti-zwarte pieten actie: ‘Maar ik lig steeds vaker wakker van allerlei ontwikkelingen: de immigratie, Oekraïne, die vreselijke politieke correctheid, drammerige feministen, het gedoe rond zwarte Piet. Het is zo onheilspellend.’
Naar de mening van de anti-zwarte Pieten gaat het hier om een racistische stereotype van de zwarte mens. De pro-zwarte Pieten staan geen verandering van de eeuwen oude traditie voor en stellen dat Pietermannen de Sint helpen bij het uitdelen van cadeautjes.
Sint Nicolaas komt oorspronkelijk uit Smyrna, een plaats in Turkije, in welk land ook het eerste concilie van Nicea werd gehouden. Turkije was destijds geheel christelijk land. Douwes duidt een samenstel van zorgen.
De Oekraïne is in velerlei opzichten een spijtzwam geworden. We zien drie heren van de EU, Guy Verhofstadt, Frans Timmermans en oud-militair Hans van Baalen, in de voormalige hoofdstad van het Russische rijk, Kiev, de menigte toepreken: ‘we komen jullie helpen’.
Timmermans vroeg het Europarlement uitdrukkelijk ‘mono-culturele staten uit te roeien’. Onlangs stelde hij ‘politiek correct’ dat Engels als tweede taal door het Arabisch moet worden ingenomen. Hoe dan ook, Rusland voelde zich, al dan niet terecht, bedreigd en nam, zoals hoogstwaarschijnlijk iedere leider zou hebben gedaan, de Krim, in. De bevolking sprak via de directe DEMOCRATIE vóór annexatie uit, terwijl de drie heren van de Oekraïne verlangden bij de EU te komen.
De immigratie geeft zorgen. Helaas ligt de macht daarover, ondanks stoere praat in Den Haag, niet meer in Nederland. In 1995 maakte de EU te Barcelona (o, ironie!) met tien landen afspraken over een VRIJE moslimimmigratie naar Europa. De EU beïnvloedt en media en garandeert bovendien eenzijdig – namens ons – respect voor de islam.
Jan Brouwer, prof. recht en samenleving, betoogt dat het Openbaar Ministerie ‘met wat goede wil’ tot vervolging van de anti-activisten zou moeten overgaan. “Daar kunnen ze zich niets voorstellen bij de bezwaren die leven. Dit is echt iets voor de Friezen, die provincie is toch het Catalonië van Nederland, met daarin een dwarse, koppige volksaard”, aldus Brouwer.
‘Brouwer bedient zich van schijnargumentatie’, stelt mr. Cees Freeke. ‘Brouwer speelt op de persoon en niet op de zaak, een hoogleraar onwaardig, erg jammer. Het algemeen belang rechtvaardigt trouwens geen vervolging: het zou de zaak namelijk alleen verder verscherpen’, stelt hij ten slotte.