JAMES BLUNT

Leonardo1318 28 nov 2017

Als je aan honderd mensen van middelbare leeftijd vraagt, wat is de mooiste ervaring van je leven dan is hun antwoord meestal hetzelfde. De geboorte van de kinderen, het behalen van een diploma of de eerste seksuele ervaring. Vraag je het aan mij dan wijkt het antwoord af. Mijn mooiste levenservaring was op 18 oktober 2012. Mijn leven zat op slot en alles ging mis totdat ik op die regenachtige dag hoorde dat James Blunt ging stoppen met zingen. Ik werd euforisch, trok mijn kleren uit, huilde, danste in mijn blote kont op straat en werd opgepakt voor obsceen gedrag. Het mocht de pret niet drukken, James Blunt, de zingende geit, de man die mijn gehoor jaren had getergd met zijn gemekker stopte met zingen.
James Hillier Blount werd geboren op 22 februari 1974 in Tidworth, Engeland. Hij was een bijzondere jongen en dat bleek op zijn zesde levensjaar. Sunday Lunch was in huize Blount een traditie met roast beef en Yorkshire pudding. James probeerde de altijd wat ingezakte kleffe soezen meuk als een fakir met de dwarsfluit van zijn vader omhoog te fluiten, maar die dag slikte hij de fluit in. Hiermee zijn specifieke stem te hebben verklaard begon de ellende. In 2005 bracht hij het album,” Back to Badlem” uit, met daarop de nummer 1 hit You’re beautiful en toen ik dat nummer voor het eerst hoorde wist ik niet hoe te reageren. Lachen? I saw your face in a crouded place! Huilen, om zijn ziel verscheurende stem, of mijzelf wat aandoen omdat dit vreselijke drama 3 minuten en 22 seconden duurt. Ik besloot anders. Nooit geen radio meer aan te zetten, maar dat maakte niet uit want waar ik ook kwam hoorde ik zijn klaagzang.
Natuurlijk, smaken verschillen. Toch vind ik het onbegrijpelijk dat deze bagger door zoveel mensen word geadoreerd. Ik heb het nooit zo gehad op militairen en wetende dat James het Britse leger diende in Kosovo maakte zijn status er in mijn ogen niet beter op. Het Britse leger heeft enorm gefaald. James Blunt had naar Syrië uitgezonden moeten worden. Hij had in zijn eentje zingend de IS kunnen verjagen. Ik haat gemiste kansen en mensen die terugkomen op hun besluit. James zingt weer, mij achterlatend in mineur. Sluit u ramen en bid voor mij. Dit is niet Beautiful!!