Wat een gezeik!

Dave Hagenstein 27 sep 2017

NOG GEEN RUIM BAAN VOOR VROUWELIJKE PLASKRUL

De Amsterdamse Geerte Piening (23) heeft een boete van € 90,- aan haar broek door ‘wild te plassen’. Leden van de actiegroep ‘Zeikwijven’ hebben op ludieke wijze laten zien dat het niet mogelijk is om ‘waardig’ te plassen in een urinoir. Actie was gepland bij een urinoir op het Leidseplein.

Urinoirs zijn niet meer van deze tijd. Het woord genderneutraal heeft wel de Hema bereikt maar de urinoirs niet. Nederland loopt op dit gebied achter. Niet ten opzichte van andere landen, maar wel ten opzichte van de tijdsgeest.

Mijn positie als man is een stuk makkelijker. Zelf zal ik niet gauw kiezen voor een urinoir. Het urinezuur verspreidt ranzige dampen, het prikt in je ogen en je longen geven ‘code rood’ af. Met warm weer cirkelen er ‘tig-tal’ vliegen rond je ‘tollie’. Een ziekte behoort tot de mogelijkheden.

Wij mannen – in staande houding – hebben de perfectie plasboog. Matige nood: hoek van 45 graden. Hoge nood: hoek van 60 graden. Die wiskunde lessen op school hebben hun vruchten af geworpen.

Als een vrouw met de broek omlaag door de knieën plast, is dat goed te zien. Let op: ze moet ‘pee-pee’ onder een perfecte hoek van 90 graden. Een kwestie van oefenen. Vergeet niet een washandje mee te nemen… Een andere bijkomstigheid. Het heeft de werking als van honing waar bijen op af komen: toeristen en upskirt-fotografen.

De rechter leeft in een ‘ivoren toren’. Hij gaat niet feestend over Leidseplein en doet zijn behoefte in een keurig etablissement. Zonder een 50 eurocent muntje. Hij is bevrijd, vrouwen als Geerte Piening niet. Alom verbazing. Oproep: ‘Een standbeeld voor deze plassende heldin’.
De rijdende rechter mr. John Reid zou zich in dit geding persoonlijk op de hoogtestellen. Hij zou graag enige demonstraties willen zien bij: de plastic zuil met vier urinoirs en de klassieke plaskrul van bijvoorbeeld de Keizersgracht. Mr. John Reid, als u in de klassieke plaskrul witte billen ziet, wel even wegkijken hoor. Kwestie van etiquette. Mannen noch vrouwen gaan graag met de billen bloot.

Geerte Piening gaat in hoger beroep maar daar heeft zij geld voor nodig. Zij heeft de steun van heel plassend Nederland. Actiegroep Zeikwijven: ‘Niet stoppen met zeiken maar door zeiken!’