in zamelen voor sint maarten

Ben24 13 sep 2017

ja vrijdag gaat er een landelijke actie van start om geld in te sammelen na de verwoestende orkaan Irma
prima roept iedereen die mensen moeten geholpen worden, maar rijst voor mij en denk ook voor vele andere wie gaat het geld beheren waar wordt het aan uitgegeven dat zijn wel een aantal zaken die ik en velen met mij toch willen weten.
ik wil eigenlijk wel een werkbaar plan zien van hoe gaan we in stappen herbouwen en opbouwen want zomaar ergens geld in de emmer gooien vind ik helaas de laatste jaren niet meer verantwoord.

ja als ik ook pas weer leest dat er weer ergens voor tonnen uit de kas van de vereniging is gestolen denk ik ja wie is er nog te vertrouwen.
als je het toch goed beschouwd is het toch te triest voor woorden dat als je iemand wil helpen er ook helaas mensen rond lopen om daar zelf beter van te worden.
het gekke is dan ook dat die personen die dat doen even wat geld achterover drukken er niet of nauwelijks voor worden gestraft te gek voor worden gewoon.

maar hoe gaan we het eiland weer op bouwen zal bij velen de vraag zijn ik denk dat er ten eerst maar zo snel mogelijk nood woningen of tenten worden geplaatst waar mogelijk is, ja daarna opruimen en gelijk op die plek herbouwen.
ik denk dat er ook ter degen gekeken mag en moet worden van hoe bouwen we toch orkaan bestendig want het zal echt niet de laatste orkaan zijn die over de eilanden raast.

ik denk dat het goed is als een aantal Nederlandse ondernemingen en ook ondernemingen van de eilanden de koppen is bij elkaar steken en een goed plan voor de wederopbouw op tafel leggen.
ik ben er dan ook wel zeker van dat er dan meer geld op tafel komt dan eigenlijk even snel een actie in elkaar draaien geld inzamelen en niet wetende hoe het besteed gaat worden.
we moet goed in de gaten houden dat die tijd voorbij is van inzamelen en afwachten of er herbouwd wordt en hoe er herbouwd wordt.
ja ik hoor ook geluiden om me heen die ook zeggen ja die mensen moeten geholpen worden, maar wat gebeurt er met het geld waar blijft het wie krijg er hulp en zo lang daar geen antwoord op komt of heel vaag zal men in de toekomst denk steeds minder geld binnen halen.

maar goed er moet geld binnen komen hoe dan ook laten we dat vooral niet vergeten een goed plan moet er op tafel komen ander wordt het net zoals in Haiti na de aardbeving kwam er veel geld binnen maar de meeste mensen wonen nu nog steeds in krotten te gek voor woorden dus eerst plan geld en dan kunnen we echt verder dus kom op met de plannen