Zullen ze het gaan snappen?

Wilmer Makkinga 10 jul 2017

Ik verruil het mooie Den Haag voor het net zo mooie boerenland in het Oosten. Vooraf wetende dat ik dit stukje ga schrijven. Doe ik wel vaker om de tijd te doden. Waarover ik ga schrijven is een ander verhaal. Dat weet ik nog niet. Gelukkig hoef ik niet lang te broeden, want het eerste beste artikel in de Metro die op mijn stoel ligt, biedt soelaas. ‘Snapking wordt al langer uitgekotst’ luidt de titel.

In het artikel schrijft Johan van Boven zijn verontwaardiging op over onze next level badboy van het wereldwijde web. Hij schijt het internet onder met vaak in scene gezette content. Om het brein wat op te frissen zetten we wat escapades van Snapking op een rijtje. De beste jongen zet een vrijpartij met de vriendin van zijn beste maat in scene; Filmt een kind van twee dat -hopelijk zogenaamd- rookt; Spuit een nieuwe auto van zijn maat roze. Als klap op de vuurpijl scheldt hij nog wat mensen uit in de trein. Niet bepaald een fijne vent, naar wat het lijkt.

We verplaatsen ons even in een puberbrein en dan is natuurlijk het eerste wat dan in je opkomt: Die gast ga ik bellen, want hij is fantastisch! Dat het gesprek een euro per minuut kost boeit je niet, want je hebt schijt. Daarom houd je van Snapking. Maar het sneue is dat niemand opneemt, want die enorme eindbaas is een oplichter. Well snap! Dat is balen. Daar gaat je broodnodige lunchgeld.

Maar nu vraag ik me toch iets af. Is het niet een beetje hypocriet om hierover te gaan zaniken, nu het allemaal te dichtbij komt? Dat jij zo dolgraag iemand wil bellen, die zogenaamd de relatie van zijn beste vriend kapotneukt en het op internet zet, is dat niet een beetje de goden verzoeken? Ik ben natuurlijk geen puber meer, maar de kans is toch vrij aannemelijk dat zo’n idioot niet te vertrouwen is. De jongen in het artikel was 8 euro kwijt en terecht dat ze pleiten voor een harde straf. Zoiets kun je niet onbestraft laten. Maar als ik eerlijk ben vind ik 8 euro best een redelijke prijs om te ondervinden dat dit soort asbakken niet te vertrouwen zijn. En dat je niet goed bij je hoofd bent ernaar te kijken. Dat mag je best een keer voelen. Die bellers zijn namelijk ook geen slachtoffers.

Aan ouders de taak ze bij te brengen dat je dan niet zielig, maar gewoon een enorme loser bent!